Antena Căutare

NOUL MEGANE ȘI TALISMAN, CELE DOUĂ PIESE DE REZISTENȚĂ ALE RENAULT LA FRANKFURT

Standul rezervat modelelor Renault la Salonul Internațional de la Frankfurt reprezintă una dintre atracțiile principale ale celei mai importante reuniuni de gen din Europa. Piesele de rezistență ale constructorului francez sunt noul Renault Megane și Renault Talisman, modele gata să cucerească piața mondială, specialiștii anticipând un succes de răsunet al celor două autoturisme în următoarea perioadă.

Standul rezervat modelelor Renault la Salonul Internațional de la Frankfurt reprezintă una dintre atracțiile principale ale celei mai importante reuniuni de gen din Europa. Piesele de rezistență ale constructorului francez sunt noul Renault Megane și Renault Talisman, modele gata să cucerească piața mondială, specialiștii anticipând un succes de răsunet al celor două autoturisme în următoarea perioadă.

Aflat la a patra generație, noua versiune Renault Megane surprinde total prin prezență și prin modificările aduse liniei deja consacrate. La 20 de ani de la lansarea primului Megane si dupa 6,5 milioane de unitati vandute in intreaga lume, Renault își reînnoiește gama din acest segment foarte competitiv.

La Salonul de la Frankfurt a fost prezentata exclusiv versiunea hatchback cu cinci uși, urmând ca în scurt timp să fie disponibilă și cea break. Noul Megane își păstrează linia sportivă deja consacrată, iar îmbunătățirile sunt evidente.

Tableta multimedia R-Link 2, poziţionată vertical pe bord, la fel că la modelele Espace şi Talisman, ecranul este TFT (Thin Film Transistor), cu o diagonală generoasă de 8,7 inch sunt principalele noutăți multimedia de care beneficiază produsul Renault.

Noul Mégane GT este primul vehicul de pe segment care beneficiază de tehnologia 4Control, cu o adaptare specifică, făcută de inginerii Renault Sport. Inovație Renault, șasiul 4Control gestionează bracarea roților spate, oferind astfel o plăcere inedită la condus, care presupune sportivitate în siguranță. Multi-Sense este o tehnologie care permite personalizarea experienței de condus acționând asupra răspunsului pedalei de accelerație, asupra timpului de schimbare a vitezelor la cutia de viteză automată EDC, asupra funcției de masaj a scaunelor și asupra ambianței luminoase din habitaclu.

Dimensiunile noului Renault Megane sunt generoase, cu o lungime 4.359 mm și o înăltime de 1.447 mm. Ampatamentul a fost redimensionat cu 28 mm, la 2.669 mm. Masina poate fi echipata cu roti intre 15 si 18 inch.

Renault își consolidează cu Noul Mégane identitatea de stil datorită semnăturii luminoase distinctive față și spate, vizibila atât ziua, cât și noaptea. În partea din față, blocurile optice sunt dotate cu tehnologie LED (Light Emitting Diode) cu ghid de lumină. Această semnătură luminoasă în formă de „C” se prelungește în bara de protecție și accentuează personalitatea mașinii. Pe versiunile de echipare superioare, Noul Mégane dispune de modul full LED.

Tehnologia de ultimă generație este completată de LDW (Lane Departure Warning), ACC (Adaptive Cruise Control), AEBS (frânare automată de urgență), DW (safe distance warning), AHLB (asistent faza lungă) camera video pentru marșarier, senzori de parcare față-spate și Easy Park Assist pentru parcare fără acționare a volanului de către șofer. Șoferii mai atenți la detalii sau mai pretentiosi vor avea parte de un scaun ce beneficiază de funcția de masaj.

Gama de motorizări este bogată, pentru a răspunde oricarei dorinte. Noul Megane va fi prezent pe piata din Romania in prima parte a anului 2016.

Renault Talisman este berlina care duce marca Renault într-un nou segment – D, modelul constructorului francez devenind un concurent serios pentru celelalte modele de pe piață. În iulie a fost dezvaluită variantă sedan, iar acum, la Frankfurt, este prezentă și versiunea estate.

Renault Talisman adoptă caroseria tricorp, apreciată pe segment, este atent la proporții și oferă un volum generos. Adaugă stilului clasic ADN-ul și amprenta călduroasă a Renault.

La interior, seduce printr-un habitaclu foarte generos în categoria sa, prin scaune și spațiu confortabile și printr-un volum al portbagajului de 608 dm3.

Plăcerea inedită a condusului generată de șasiul 4Control și sistemul de amortizare pilotat prin tehnologia Multi-Sense, face din Talisman un autoturism de top, care va deveni preferat de mulți clienți din piața auto mondială. Tehnologia Multi-Sense permite personalizarea experienței de condus cu ajutorul a patru moduri pre-programate: confort, sport, neutru, eco și un mod „perso” care poate fi programat pe de-a-ntregul. Fiecare mod, accesibil din sistemul multimedia R-Link 2 sau de pe consola centrală, gestionează răspunsul motorului, schimbarea de viteze a cutiei EDC, variația efortului volanului, reglajele amortizorului și parametrii sistemului 4Control.

Spațiul din interior este ofertant și placut atat pentru sofer, cat si pentru pasageri. Când vine vorba de confort, diferenta este data de scaunele din față, cu ventilatie integrata, care sunt la cel mai inalt nivel de calitate din categorie.Ca și în cazul noului Megane, Renault Talisman beneficiază de tehnologie de ultima generatie: tableta multimedia R-Link2, sunetul Surround BOSE® și multiplele funcții de asistență la condus. Talisman va fi disponibil in Romania in prima parte a anului urmator.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x