Antena Căutare

O nouă categorie de autovehicule va fi finanțată de programul Rabla Plus

În cadrul programului "Rabla Plus" a fost introdusă o nouă categorie de autovehicule finanțate prin program, fiind menționat un procent maxim de finantare de 50% din pretul de achizitie a autovehiculelor electrice, tinand cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro, raportata la preturile existente pe piata, anunta Ministerul Mediului.

În cadrul programului Rabla Plus a fost introdusă o nouă categorie de autovehicule finanțate prin program, fiind menționat un procent maxim de finantare de 50% din pretul de achizitie a autovehiculelor electrice, tinând cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro, raportată la prețurile pieței, anunță Ministerul Mediului.

Potrivit ministerului, din 1 ianuarie 2018, vor fi finanțate prin program și cvadriciclurile electrice.

O altă modificare la Programul "Rabla Plus" este eliminarea termenului de 31 decembrie pana la care pot fi emise facturile de achizitie a autovehiculelor electrice noi, tinand cont de perioadele mari de timp necesare producatorilor pentru livrare. În acest context, facturile vor fi emise in termenul de 180 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice si juridice, fara a mai fi conditionata livrarea autovehiculelor pana la sfarsitul anului fiscal.

Ministerul Mediului a precizat că notele de înscriere emise anterior intrării în vigoare a ordinului prin care a fost modificat ghidul de finantare le sunt aplicabile prevederile in vigoare la data emiterii acestora. Prin urmare, daca acestea au fost emise pana la intrarea in vigoare a ordinului de modificare, isi inceteaza valabilitatea la 31 decembrie 2017.

Vrei să îți cumperi o mașină? Intră pe CarZZ.ro și vezi cele mai noi oferte cu autoturisme scoase la vânzare din toate zonele țării.

Află în ce condiții va putea fi suspendată înmatricularea unei mașini... Echiparea mașinii pentru condițiile de iarnă. Sfaturi utile pentru alegerea cauciucurilor potrivite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x