Antena Căutare

Schimbare drastică pentru șoferi! Ce trebuie să facă pentru a reduce perioada de suspendare a permisului de conducere

Șoferii care au permisul suspendat ar putea să beneficieze de reducerea perioadei de suspendare în perioada următoare, conform unui act normativ ce a fost adoptat de curând de senatori. 


Șoferii care au permisul suspendat ar putea să beneficieze de reducerea perioadei de suspendare în perioada următoare, conform unui act normativ ce a fost adoptat de curând de senatori.

Modificarea condiţiilor în care şoferii pot solicita reducerea perioadei de suspedare a permisului auto se regăseşte în Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, ce a fost adoptată tacit de către senatori, conform avocatnet.ro. Ca să fie adoptat, însă, proiectul are nevoie de votul deputaților.

Potrivit sursei citate, acest proiect prevede eliminarea a două condiţii pe care trebuie să le îndeplinească şoferii cu permisul suspendat care doresc să recapete mai rapid dreptul de a conduce maşina. Astfel, dacă propunerea legislativă va ajunge să se aplice, spre deosebire de situaţia actuală, aceşti şoferi vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce chiar dacă au mai beneficiat de măsura reducerii suspendării în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani.

În prezent, pe lângă faptul că trebuie să treacă de un test de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie şi să aibă permis de conducere de peste un an de zile, adică să nu fie începător, un şofer care are dreptul de a conduce suspendat trebuie să se asigure că nu a mai solicitat reducerea perioadei de suspendare în ultimii trei ani sau în ultimii doi nu a avut permisul de conducere suspendat. Aşadar, dacă proiectul va intra în vigoare, şoferii care doresc reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce nu vor trebui să îndeplinească decât două condiţii, şi anume să aibă permis de auto de peste un an de zile şi să fie declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Top 5 piese auto predispuse la uzură la mașinile diesel... E oficial! Cine este scutit de la noua taxă auto care intră în vigoare la 1 ianuarie 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x