Antena Căutare

Poate nu știai! Vezi ce greșeli te pot costa scump la examenul auto!

Proba practică a examenului auto este ultimul hop pe care trebuie să-l treci înainte de a te bucura de plăcerea condusului ca șofer începător. Iată ce greșeli nu trebuie să faci pe parcursul examenului:

Proba practică a examenului auto este ultimul hop pe care trebuie să-l treci înainte de a te bucura de plăcerea condusului ca șofer începător. Iată ce greșeli nu trebuie să faci pe parcursul examenului:

1. Neacordarea de prioritate.

Se pedepsește cu încheierea defavorabilă și bruscă a examenului de conducere. Așadar, trebuie să acorzi prioritate pietonilor atunci când au acest drept, precum și vehiculelor de pe drumul cu prioritate. Nu uita să respecți regulile în zona stațiilor de autobuz și a celorlalte mijloace de transport în comun.

2. Neîntelegerea și nerespectarea indicatoarelor STOP, respectiv CEDEAZĂ TRECEREA.

Când întâlnești indicatorului STOP, indiferent de cât de liber sau cât de aglomerat e drumul, trebuie să oprești mașina în dreptul indicatorului, fără să îl depășești. Abia apoi poți avansa până în punctul cu vizibilitate maximă.

În schimb, la CEDEAZĂ TRECEREA, nu trebuie să oprești mașina, dar în schimb, trebuie să dai prioritate tuturor celor care se deplasează pe drumul prioritar. Nu trebuie să eziți la întalnirea acestor indicatoare, întrucat asta îi poate transpite polițistului o lipsă de cunoștințe și vei avea de pierdut.

3. La trecerile de pietoni trebuie să oferi întotdeauna prioritate celor aflați pe sensul de mers și să reduci viteza până la evitarea oricăror pericole. După cum spune legea, viteza trebuie redusă până la 30 km/h în orașe și până la 50 km/h în afara orașelor.

În timpul mersului trebuie neapărat să păstrezi distanța legală față de cel din față, dar și față de cei care vin din sens opus. În timpul unei depășiri, dacă traficul o permite, trebuie revenit pe banda 1. Deși pare un lucru minor, politiștii examinatori sunt foarte atenți la acest detaliu și depunctează de fiecare dată.

Este bine de precizat faptul că orice urmă de emoție și de nesiguranță trebuie mascată cât de mult posibil sau chiar înlăturată de la rădăcină.Lasă stresul deoparte și concentrează-te asupra examenului și a indicațiilor examinatorilor, în acest fel vei avea șanse mai mari să finalizezi examenul cu brio.

După ce ai scăpat de stresul examenului auto, intră pe CarZZ.ro și găsește mașina potrivită pentru tine, ai peste 77.000 de anunțuri din care poți alege.

Majoritatea românilor au probleme cu mașinile second-hand în primul an de la cumpărare... Maşinile DIESEL vor fi interzise în Bucureşti? Iată ce s-ar întâmpla pe străzile din Capitală dacă ar fi retrase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x