JOI, 17 FEBRUARIE 2011

"Rabla" se relanseaza: Vezi pasii ce trebuie urmati!

Casarea masinilor vechi in schimbul unui avans pentru o masina noua a reprezentat baza pentru achizitionarea a 63 de mii de masini noi anul trecut, adica aproximati doua treimi din totalul masinilor noi vandute la noi in tara.

In ciuda faptului avantajelor prezentate de programul "Rabla" multi proprietari de masini vechi s-au plans de procedura dificila de obtinere a actelor necesare si lipsa unui ghid complet de pasi si acte necesare pentru a intra in program.

The Green Report a realizat un astfel de ghid, pentru cei care doresc sa benefiieze de program:

Pasul 1: Societatea de colectare a masinilor uzate

Autovehiculul uzat trebuie dus la una dintre societatile agreate de Ministerul Mediului, pentru distrugerea masinii si primirea unui tichet in valoare de 3.800 de lei si un certificat de distrugere a masinii.

La predarea masinii trebuie prezentate toate documentele care atesta proprietatea: talonul, cartea de identitate a masinii, buletinul sau alte documente care ar putea fi solicitate de operator.

Este important de retinut sa se recupereze numerele de inmatriculare, necesare in etapele viitoare.

Pasul 2: Copii legalizate la notariat

De la colector, proprietarul trebuie sa mearga la un notar pentru copii legalizate ale certificatelor de inmatriculare si distrugere pentru autovehicul.

Pasul 3: Radierea masinii

Proprietarul sau mostenitorul se va prezenta cu certificatul de distrugere si adeverinta de primire de la colector la Circa Financiara si la Politia Rutiera pentru stergerea rolului privind plata impozitului si scoaterea din circulatie(radierea) a masinii.

Certificatul de radiere din evidenta circulatiei trebuie sa mentioneze ca autovehiculul uzat a fost casat/predat in vederea dezmembrarii.

Documente necesare pentru certificatul de radiere:

- Cerere de radiere tipizata
- Cartea de identitate a vehiculului
- Fisa de inmatriculare
- Certificatul de distrugere al autoturismului uzat, in original
- Certificatului de radiere
- Actul de identitate al proprietarului in original si copie xerox
- Certificatul de inmatriculare in original
- Placutele cu numerele de inmatriculare

Pasul 4: Dealer

Documente necesare:

- Actul de identitate al proprietarului in copie si original
- Tichetul valoric/tichetele valorice in original
- Certificatul de inmatriculare al autoturismului uzat, in copie legalizata
- Certificatul de distrugere al autoturismului uzat, in copie legalizata
- Certificatul de radiere al autoturismului uzat, in copie legalizata
- Declaratia pe propria raspundere, in forma autentificata de notarul public prin care beneficiarul isi exprima optiunea de a achizitiona autovehiculul nou la sfarsitul perioadei de leasing, daca finantarea se face in baza unui contract de leasing financiar.

Sursa: Antena3

COMENTARII

AUTO

Tu știi ce reprezintă triunghiul din bordul mașinii tale? Nu te-ai fi gândit niciodată! O să te lauzi cu asta și prietenilor!

acum 1 zile

Fiecare șofer care a oprit la benzinărie pentru a alimenta, s-a încurcat măcar o dată atunci când a trebuit să deschidă rezervorul. Motivul? Unele mașini au pe stânga, altele pe dreapta.

AUTO

Dacia Duster, ediția 2017, arată mai bine decât te-ai aștepta

acum 3 zile

Dacia lucrează la un nou model de Duster pentru 2017. După ce a fost cel mai bine vândut model Dacia din lume în 2015, francezii au decis să-i aplice un facelift

AUTO

Este cel mai scump bolid din lume. 32 de milioane de euro pentru un Ferrari 335 S Spider

acum 3 zile

Modelul a fost produs de cunoscutul constructor italian în anul 1957 și i-a aparținut unui puternic om de afaceri francez, Pierre Bardinon, mare pasionat de automobile de viteză

AUTO

Veste nemaipomenită pentru şoferi! Punctele de penalizare ar putea fi răscumpărate

acum 8 zile

La începutul anului, un grup de parlamentari a propus o serie de modificări în Codul rutier. Printre acestea amintim de claxonatul excesiv și de agresivitatea la volan

AUTO

Nu reușești nicicum să treci de ”sală”? Iată MAȘINA pe care poți să o conduci FĂRĂ PERMIS. Cât costă!

acum 8 zile

În vreme ce în multe țări din lume, obținerea sau pierderea permisului de conducere sunt mari inconveniente, șoferii din Franța care rămân fără permis pot pur și simplu să își cumpere o „voiture sans permis” – VPS

AUTO

9 romani si-au comandat SUV-ul de 300.000 euro. Cum arată Bentley Bentayga

acum 16 zile

Bentley a lansat primul SUV de lux din lume, iar românii l-au primit cu mare interes pe Bentayga. Aceştia au rezervat deja bijuteriile pe patru roţi care vor ajunge la proprietarii lor în cursul anului 2016.

AUTO

Frigul le dă mari bătăi de cap şoferilor! Ce trebuie să facă pentru a asigura pornirea uşoară a maşinii pe ger

acum 21 zile

Şoferii privesc mereu îngroziţi către maşinile îngheţate. Gerul înseamnă baterie "moartă", nervi, întârziat la serviciu etc. Astfel, specialiştii recomandă câteva trucuri pentru atunci când temperaturile scad sub minus 15 grade

AUTO

Dacia scrie istorie – Cifre-record în 2015, Sandero în “TOP 10 cele mai vândute maşini din Franţa”

acum 22 zile

Pariul low-cost făcut de Renault cu Dacia continuă să scrie istorie. Dacă în 35 de ani, între 1969 şi 2004, bătrâna 1300 a fost produsă în circa două milioane de exemplare, Logan-ul, primul model dezvoltat integral la Mioveni sub bagheta Renault, a atins milionul în vreo şase ani. Dar, probabil, nici cei mai optimişti nu au putut schiţa întreaga evoluţie. Pentru 2015, grupul Dacia – Renault a anunţat o cifră de vânzări record la nivel global, de 550.920 unităţi, înregistrând o creştere cu 7,7% faţă de 2014.

AUTO

Introducerea taxei de autostradă în România nu va fi posibilă în 2017!

acum 29 zile

Introducerea unei taxe pentru utilizarea autostrăzilor din România, în anul 2017, nu reprezintă un termen realist întrucât nu este fundamentat din punct de vedere procedural și tehnic

AUTO

Atenție, români. Poliția a instalat camere inteligente pe DN1!

acum 33 zile

Atenţie la noile camere radar inteligente montate de Poliţia Română pe DN1. Noul sistem de monitorizare a traficului va putea urmări şi calcula viteză de deplasare pe întregul sector de drum acoperit de acestea

AUTO

Introducerea obligaţiei de a corela tarifele RCA cu daunele este neconstituţională

acum 33 zile

Modificarea normelor pentru a obliga asigurătorii să coreleze evoluţia nivelului tarifelor RCA cu nivelul daunalităţii pentru fiecare segment de asiguraţi contravine Constituţiei, potrivit Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR)

AUTO

Testul suprem: Ce se întâmplă atunci când îneci un Lamborghini de 260.000 de dolari într-o baltă de un metru

acum 34 zile

De câteva zile, un filmuleţ cu "aventurile" unui Lamborghini face furori pe Internet, devenind viral pe reţelele de socializare. Motivul? Bolidul de 260.000 de dolari s-a transformat într-un "submarin".

AUTO

Cinci mașini pe care le poți conduce fără permis

acum 35 zile

În prezent, mașinile care pot fi conduse fără permis se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în țările dezvoltate

AUTO

Viitorul este HERE – Audi, BMW şi Daimler şi-au unit destinele în numele mobilităţii digitale

acum 51 zile

Niciodată, să nu spui niciodată. Ceea ce acum ceva timp părea de domeniul SF s-a întâmplat. Cei trei duşmani de marcă din industria auto premium s-au pus la aceeaşi masă şi, în numele mobilităţii într-un univers digitalizat, au achiziţionat HERE, serviciul de hărţi digitale şi localizare al Nokia care este lider pe acest sector de piaţă. În prezent, patru din cinci automobile noi vândute în Europa şi America de Nord cu navigaţie inclusă au hărţi digitale de primă clasă de la HERE.

AUTO

Mare atenţie! 80% dintre mașinile second hand vândute în România au intervenții asupra kilometrajului

acum 57 zile

Circa 80% dintre mașinile second hand aflate la vânzare în România au intervenții asupra kilometrajului, aceasta problemă generând probleme tehnice și financiare pentru clienți, conform unui studiu realizat de un site de specialitate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

BASM ADEVĂRAT! Albă ca Zăpada a existat! A trăit la 1750, în Germania. Piticii erau copii-mineri, căutători de aur în Bieber!

Faimoasa poveste a Fraților Grimm, ”Albă ca Zăpada” se trage dintr-o istorie reală. Maria Sophia von Erthal este prințesa alungată de mama vitregă, după o ”discuție” cu o oglindă...

Lajumate.ro cel mai proaspat site Antena TV Group

Au trecut mai bine de 3 ani si jumatate de cind Antena TV Group a decis sa creeze departamentul Digital. S-au creionat atunci doua directii: una editoriala si cealalta de dezvoltare. Cu ajutorul...

Aplicatia X Factor Romania, cea mai downloadata in AppStore!

X Factor a debutat pe 17 septembrie si a marcat o premiera in istoria showului!


Vezi cele mai tari show-uri ale momentului pe

Miercuri,
20:30

Joi,
20:30

Din
13 februarie