JOI, 17 FEBRUARIE 2011

"Rabla" se relanseaza: Vezi pasii ce trebuie urmati!

Casarea masinilor vechi in schimbul unui avans pentru o masina noua a reprezentat baza pentru achizitionarea a 63 de mii de masini noi anul trecut, adica aproximati doua treimi din totalul masinilor noi vandute la noi in tara.

In ciuda faptului avantajelor prezentate de programul "Rabla" multi proprietari de masini vechi s-au plans de procedura dificila de obtinere a actelor necesare si lipsa unui ghid complet de pasi si acte necesare pentru a intra in program.

The Green Report a realizat un astfel de ghid, pentru cei care doresc sa benefiieze de program:

Pasul 1: Societatea de colectare a masinilor uzate

Autovehiculul uzat trebuie dus la una dintre societatile agreate de Ministerul Mediului, pentru distrugerea masinii si primirea unui tichet in valoare de 3.800 de lei si un certificat de distrugere a masinii.

La predarea masinii trebuie prezentate toate documentele care atesta proprietatea: talonul, cartea de identitate a masinii, buletinul sau alte documente care ar putea fi solicitate de operator.

Este important de retinut sa se recupereze numerele de inmatriculare, necesare in etapele viitoare.

Pasul 2: Copii legalizate la notariat

De la colector, proprietarul trebuie sa mearga la un notar pentru copii legalizate ale certificatelor de inmatriculare si distrugere pentru autovehicul.

Pasul 3: Radierea masinii

Proprietarul sau mostenitorul se va prezenta cu certificatul de distrugere si adeverinta de primire de la colector la Circa Financiara si la Politia Rutiera pentru stergerea rolului privind plata impozitului si scoaterea din circulatie(radierea) a masinii.

Certificatul de radiere din evidenta circulatiei trebuie sa mentioneze ca autovehiculul uzat a fost casat/predat in vederea dezmembrarii.

Documente necesare pentru certificatul de radiere:

- Cerere de radiere tipizata
- Cartea de identitate a vehiculului
- Fisa de inmatriculare
- Certificatul de distrugere al autoturismului uzat, in original
- Certificatului de radiere
- Actul de identitate al proprietarului in original si copie xerox
- Certificatul de inmatriculare in original
- Placutele cu numerele de inmatriculare

Pasul 4: Dealer

Documente necesare:

- Actul de identitate al proprietarului in copie si original
- Tichetul valoric/tichetele valorice in original
- Certificatul de inmatriculare al autoturismului uzat, in copie legalizata
- Certificatul de distrugere al autoturismului uzat, in copie legalizata
- Certificatul de radiere al autoturismului uzat, in copie legalizata
- Declaratia pe propria raspundere, in forma autentificata de notarul public prin care beneficiarul isi exprima optiunea de a achizitiona autovehiculul nou la sfarsitul perioadei de leasing, daca finantarea se face in baza unui contract de leasing financiar.

Sursa: Antena3

COMENTARII

AUTO

Muzeu dedicat automobilului ARO, deschis la Mioveni

acum 1 ore

Au făcut furori în epoca de aur pe şosele, dar şi în locuri uitate de lume, dar în ultimii ani românii au cam uitat de ele. Celebrele autoturisme Aro aşteaptă acum să fie redescoperite, într-un muzeu al automobilului românesc, deschis la Mioveni. Acolo puteţi admira, gratuit, 20 de autoturisme.

AUTO

FOTO: A dat 30 de milioane de EURO pe o mașină! N-o să-ți vină să crezi cum arată

acum 2 zile

A prins prima vopsea în 1962. Un roșu pe care-l recunoști indiferent cât de bine vezi. Istoria s-a scris pe cauciucurile ei, iar acum a prins contractul vieții. Un domn generos a oferit aproape 30 de milioane de euro pentru a o trata ca o regină.

AUTO

Fără camuflaj: Papucul Dacia Duster ar putea avea benă extensibilă și 4x4

acum 4 zile

Papucul, "camionul săracului" dezvoltat pe baza Daciei 1300 și declinat timp de mai bine de 30 de ani (1975 - 2006) sub diferite forme, de la furgonetă și "Drop Side", la "Double Cab" și 4x4, a fost un model de referință, chiar dacă nu prea existau alternative. În 2007, a apărut Logan-ul Pick-Up, dar nu a convins. Acum însă, Dacia Duster Pick Up are șansa să scrie din nou istorie. Potrivit unor surse apropiate constructorului, mașina ar putea beneficia de benă extensibilă, iar tracțiunea integrală se va afla pe lista de opțiuni.

AUTO

Resuscitarea unei legende: De ce a preferat Elvis Presley un BMW 507 roșu

acum 6 zile

Între Regele Rock'n'Roll-ului și automobile a existat o chimie specială. "Idila" a început cu celebrul Pink Cadillac, un Fleetwood Series 60 din 1954, ce a jucat în prima melodie înregistrată de Elvis pentru a fi distribuită la nivel național în Statele Unite, "Baby, Let's Play House". Iar, de-a lungul timpului, prin garajul său au trecut numeroase modele de referință, precum Cadillac Eldorado, Lincoln Continental Mark 5, Rolls Royce Phantom V, Ford Thunderbird, Stutz Blackhawk III sau De Tomaso Pantera. În timpul serviciului militar din Germania însă, Regele s-a îndrăgostit și de mașinile germane, cumpărându-și un BMW 507 și, mai târziu, în anii '70, un Mercedes S600. BMW Group Classic a pregătit o surpriză specială pentru pasionaţii de muzică şi automobile de epocă și a anunțat restaurarea completă a 507-ului condus de Elvis.

AUTO

DE SEZON! Iată de ce nu este bine să laşi maşina în soare

acum 8 zile

Deşi este greu de crezut, şi maşinile au de suferit în urma temperaturilor de peste 30 de grade! Specialiştii avertizează că pot apărea probleme în urma expunerii prelungite a autoturismelor la soare

AUTO

Cuirasatul de stradă: Mercedes S600 Guard

acum 10 zile

Elegantul, rafinatul și puternicul Mercedes-Benz S600, nava amiral a reputatului constructor german, a fost transformat într-un adevărat cuirasat de stradă. Versiunea blindată S600 Guard este primul vehicul certificat că rezistă la atacuri balistice de clasa VR9.

AUTO

Tuning: ABT transformă Audi S1 în rachetă - 310 CP

acum 12 zile

Cu 231 CP sub capotă, o accelerație 0-100 km/h în 5.9 secunde și o viteză de top de 250 km/h, Audi S1 este un mic avion de șosea. De la avion la rachetă însă, distanța e destul de mare. Tuner-ul de casă Audi, ABT Sportsline a meșterit un kit ce urcă puterea TFSI-ului de 2.0 litri de sub capota hot-hatch-ului din Ingolstadt la 310 CP.

AUTO

Flashback - Skoda RS, de la "Porsche-le Estului"la cea mai rapidă Octavia

acum 16 zile

"RS" este un acronim puternic în lumea auto, dând fiori oricărui pasionat de cai putere și curse de mașini. A fost și încă este folosit de modele legendare, precum Ford Escort RS, Ford Focus RS, Renault Megane RS, Porsche Carrera RS, Audi RS4 / RS6, etc.. Dar singurul constructor din fostul bloc socialist care a îndrăznit să folosească cele două litere a fost Skoda. Povestea Skoda RS a început în 1974, cu mașinile de curse Skoda 180 RS și Skoda 200 RS. Iar modelul Skoda 130 RS, din anii 1970 și 1980, a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă, fiind supranumit "Porsche-ul Estului". Apoi, pentru o perioadă, producătorul ceh și-a pierdut concentrarea sportivă, dar a revenit după preluarea sa de către Volkswagen. În anul 2000, Skoda a lansat Octavia RS, primul model RS din noua eră. În 2003, Skoda a intrat și în "liga mică", cu Fabia RS. Iar acum, cea de-a treia generație Octavia RS este cea mai rapidă și mai puternică Octavia din toate timpurile.

AUTO

Premieră mondială: ABS Pro, primul sistem de asistență la frânare pe viraje pentru motoarele supersport

acum 26 zile

Dacă în lumea automobilului ABS-ul (Anti-lock Braking System), sistemul ce previne blocarea roților la frânare permițând un control mult mai bun al traiectoriei și oprirea în condiții de siguranță pe carosabil umed sau cu zone de aderență diferite, a fost introdus încă de prin anii '70, pe modele precum Chrysler Imperial, Lincoln Continental sau Nissan President, iar din 2007 a devenit obligatoriu pentru toate mașinile noi comercializate în Uniunea Europeană, în lumea motoarelor este aproape inexistent. Prima motocicletă cu ABS a apărut abia în 1988 (BMW K100). Au urmat sport-touring-urile Honda ST1100 (1992) și Suzuki Bandit (2007), în timp ce prima "vitezană" cu ABS a mușcat asfaltul în 2009 (BMW S 1000 RR). Iar acum, BMW Motorrad plusează și introduce în premieră sistemul ABS Pro, ce permite frânarea asistată de ABS și pe viraje.

AUTO

Un chinez și-a creat singur o mașină ca a lui Batman

acum 29 zile

Pasiunea pentru filmele cu super eroi a depăşit bariera marelui ecran în cazul unui chinez. Bărbatul, extrem de încântat de filmele cu Batman, s-a gândit să-şi creeze singur un automobil, asemenea celui condus de eroul său preferat.

AUTO

VIDEO! Impact frontal: Noul Smart, mai "tare" decât Mercedes S-Klasse

acum 30 zile

Smart-ul este una dintre cele mai mici, mai simpatice și mai fâșnețe mașinuțe de oraș. Iar S-Klasse, nava-amiral Mercedes, este una dintre cele mai luxoase, mai confortabile și mai sigure limuzine. Ce se întâmplă însă când "prâslea" dă nas în nas cu "zmeul"? Pentru a arăta cât de rezistentă este celula de siguranță a noului Smart, Daimler, compania care deține cele două mărci, a realizat în laboratoarele proprii un crash-test frontal.

AUTO

Romaniacs a debutat la Sibiu

acum 35 zile

Unul dintre cele mai dificile concursuri de enduro din ţară a debutat în centrul Sibiului. 350 de motociclişti s-au întrecut într-o cursă contracronometru, care stabileşte ordinea de start pentru prima zi a competiţiei.

AUTO

A 4-a generație Mazda MX-5: Cel mai vândut roadster din toate timpurile, reinventat

acum 38 zile

După 25 de ani şi trei generaţii, Mazda deschide un nou capitol în cartea de istorie a celui mai vândut roadster din toate timpurile. Cunoscut și sub denumirea de Miata peste ocean și în jocurile video, MX-5-ul a vazut pentru prima dată lumina zilei în 1989. Iar a doua (1998 - 2005) și a treia generație (2005 - prezent) au păstrat aproape nealterată configurația originalului, fiind considerate un fel de facelift-uri. A patra generație însă, ce va fi lansată concomitent, în perioada 3-4 septembrie, în Europa, Statele Unite și Japonia, se anunță revoluționară.

AUTO

Ai ultimul model de MINI? Ia-ți o cameră GoPro și mergi ca în filme

acum 41 zile

MINI a avut dintotdeauna o atracţie deosebită pentru camera de filmat. Actualele modele ale mărcii britanice însă fac nou pas în domeniul infotainmentului. O aplicație, dezvoltată special pentru MINI Connected și disponibilă gratuit în Apple App Store, permite controlul wireless al camerelor GoPro. Astfel, puteți filma sau fotografia cu o cameră GoPro, montată pe sau în automobil, în timpul călătoriei, intuitiv, convenabil şi sigur.

AUTO

Facelift: Hot-hatch-ul Ford Focus ST trece la dietă diesel

acum 49 zile

Ford a prezentat în premieră, în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood, facelift-ul compactei sportive Focus ST. Dacă per ansamblu mașina preia modificările modelului obișnuit, sub capotă hot-hatch-ul se ia la trântă cu Volkswagen-ul Golf GTD, adoptând un agregat diesel de 185 CP, care se laudă cu un consum mediu de 4.4 litri/100 km și cu un cal putere mai mult decât adversarul german.

Ştefan Bănică Jr. - explicaţia din DEX pentru ONE MAN SHOW

A erupt cu LICEENII. A fost Laertes, în Hamlet, are 15 discuri de autor şi peste 50 de concerte de Crăciun. A cântat alături de Angela Gheorghiu, a ridicat în picioare, la bisurui, săli...

2 de la Digital Antena TV Group

Au trecut fix 2 ani de cind Antena TV Group si-a creat propriul departament digital (DAG). Munca facuta corect, inteligenta si dedicarea 100% au dus la rezultate foarte bune, primele 5 luni ale...

eBook: "Tendinte in publishing online in 2014 si 2015"

Costin Cocioaba si Alexandru Negrea au avut o initiativa laudabila si au lansat pe piata ebook-ul "Tendinte in publishingul online in 2014 si 2015".


Vezi cele mai tari show-uri ale momentului pe

Miercuri,
20.30

Joi,
20.30

Vineri,
20.30

Jocuri

ZooMumba

Construieste-ti propriul tau Zoo Mai stai pe ganduri? Construieste-ti propriul tau Zoo si populeaza-l cu cei mai draguti puisori de animale. Atrage-ti vizitatorii in gradina ta zoologica construind habitate pentru animale si multe alte atractii!

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime! Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de fermieri. Distractie ca la carte pentru fermieri de toate varstele!

Battlestar Galactica

De partea cui eşti? Oameni sau Cyloni? Alegerea este a ta! Lanseaza-te in captivantul univers al binecunoscutului serial SF. Interactioneaza cu personajele preferate, indeplineste misiuni provocatoare si piloteaza un Viper Colonial sau Raider Cylon sau alte nave de comanda nemaivazute pana acum. Dar mai intai, trebuie sa iei o decizie: vrei sa lupti pentru salvarea omenirii sau impotriva ei?

Dark Orbit

Fii un pilot de elita! DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de jucatori din toata lumea.

SeaFight

Stapaneste cele 7 mari! Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, live, importiva jucatorilor din toata lumea.

Pirate Storm

Trăieşte o mega aventura piraterească! Navigaţi acum într-o aventură incredibilă! De la mările tropicale din Caraibe până la apele reci ale Nordului: în Pirate Storm, vă aşteaptă o lume plină de aventuri! Încarcă tunurile: Pirate Storme este un joc online cu piraţi şi de acţiune continuă! Joacă acum gratis!

Skyrama

La Skyrama, gestionezi un aeroport propriu şi vei petrece un timp minunat! Dar Skyrama oferă mult mai mult decât obişnuitele jocuri gratuite: Creează un aeroport propriu şi extinde-l (în funcţie de ideile tale) din ce în ce mai mult. Amplasează terminale pentru pasageri şi platforme de parcare pentru avioanele care aterizează.

DrakenSang

Saga Drakensang-Saga continuă online Umbrele trecutului reapar, răspândind frica şi teroarea: Cel mai de temut dragon din Lumea Altora a revenit! Alătură-te războinicilor sau magicienilor pentru a trăi aventuri epice şi a salva omenirea! Acest joc de rol te poartă într-o captivantă lume de fantezie 3D.

Deepolis

Scufundati-va si descoperiti fascinanta lume a oceanelor! Scufunda-te! Lupta in batalii subacvatice palpitante si explora adancurile oceanelor! Lupta alaturi de fractiunea ta pentru un viitor mai bun si cucereste adancimile marii! Ai calea libera!