Antena Căutare

Românul care îi învață pe japonezi cum să facă mașini mai bune! Proiectul lui e desprins din filme SF!

La CES 2018 va fi prezentat un sistem care îți conectează creierul la mașină. Acesta e viitorul pe care Nissan îl vede pentru mașini autonome, iar un român conduce echipa de cercetare.

La CES 2018 va fi prezentat un sistem care îți conectează creierul la mașină. Acesta e viitorul pe care Nissan îl vede pentru mașini autonome, iar un român conduce echipa de cercetare.

Un vicepreședinte Nissan a spus că oamenii, când se gândesc la mașini autonome, cred că șoferul n-are nicio treabă cu ce face automobilul. În fapt, ei vor să creeze un sistem care te conectează la mașină. Platforma Brain-to-Vehicle (B2V), pe care o vom vedea la CES 2018, face contrariul: citește gândurile șoferului (sau, mă rog, pasagerului) ca să facă din condus un act mai interesant și mai interactiv.

Datele care lasă fără cuvinte orice iubitor de seriale! Cât timp pierzi zilnic din cauza lor!

Nissan va demonstra la CES 2018 cum funcționează sistemul pe mașina concept IMx. Cel responsabil de proiect este românul Lucian Gheorghe, cercetător senior de inovare la Nissan.

Premieră pentru internet! Hackerii nu mai au nicio șansă să te fure acum!

Sistemul B2V, în forma de acum, interpretează semnalele cerebrale și le transmite pentru a controla accelerația, direcția sau frânarea, asta înainte ca șoferul să acționeze asupra mașinii. Timpul de citire este de la 0,2 secunde până la 0,5 secunde.

Vezi cum vede românul viitorul mașinilor!

CODUL RUTIER 2018: O nouă amendă pentru şoferi şi suspendarea înmatriculării. Care sunt modificările pe care trebuie să ... Vești excelente pentru șoferi! Un nou sector de autostradă va fi dat în folosință în luna martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x