Antena Căutare

Modificările aduse noii Legi RCA. Ce se întâmplă cu plata despăgubirilor în caz de accident

Autoritatea de Supraveghere Financiară a retrimis Parlamentului o nouă formă a legii privind Răspunderea Civilă Auto, RCA, după ce s-a consultat cu transportatorii.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a retrimis Parlamentului o nouă formă a legii privind Răspunderea Civilă Auto, RCA, după ce s-a consultat cu transportatorii.

Asigurările RCA pot fi încheiate pe orice perioadă de până la un an, dar nu mai puţin de o lună, cu excepţia vehiculelor înmatriculate/ înregistrate în alte state membre pentru care se solicită asigurarea în vederea importului în România, vehiculelor destinate exportului, pe o perioadă de maximum 30 de zile şi vehiculelor care se autorizează provizoriu pentru circulaţie, pe perioade de 30 de zile, dar cumulat nu mai mult de 90 de zile.

O altă prevedere spune că firmele de asigurări sunt obligate să plătească despăgubirile către clienţi în cel mult 10 zile de la data depunerii documentelor privind stabilirea daunei sau în urma unei decizii a instanţei în acest sens.

Pentru plata despăgubirilor în caz de accident, asigurătorii sunt obligaţi să le dea banii clienţilor prejudiciaţi în cel mult trei luni de la avizarea producerii evenimentului. În caz contrar vor plăti penalizări pentru fiecare zi de întârziere, prin aplicarea dobânzii ROBOR plus o marjă anualizată de 30 de puncte procentuale pentru întreaga sumă de despăgubire cuvenită sau la diferenţa de sumă neachitată.

Nimic nu e de ajuns! Metodele folosite de şoferii români pentru a păcăli etilotestul... O nouă lovitură pentru şoferi! Valoarea punctului de amendă se va majora de la 1 mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x