Antena Căutare

S-a triplat vânzarea de autovehicule electrice și hibrid în România

Mașinile ecologice au înregistrat vânzări de trei ori mai mari în primele trei luni ale anului, spun statisticile Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme.

Mașinile ecologice au înregistrat vânzări de trei ori mai mari în primele trei luni ale anului, spun statisticile Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme.

În acest fel, populaţia a cumpărat anul acesta circa 982 de unităţi, față de 311 exemplare înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. În clasamentul celor mai comercializate mărci auto electrice, primul loc este ocupat de Mercedes-Benz, urmat de BMW, Renault, Audi, Volkswagen, Volvo, Mitsubishi şi Porsche.

În cazul maşinilor hibrid, cel mai vândute au fost Toyota, Lexus şi Mercedes-Benz. În prezent, se derulează o nouă ediţie a Programului ‘Rabla Plus’, destinat achiziţionării de maşini care sunt prietenoase cu mediul.

Valoarea ecotichetului acordat celor care vor să-şi achiziţioneze un autovehicul nou sută la sută electric este, în acest an, de 10 mii de euro, iar pentru cele hibrid de 4.500 de euro.

Dacă vrei să îți cumperi o mașină care să fie prietenoasă cu mediul înconjurător, atunci intră pe CarZZ.ro și vezi cele mai noi oferte cu autoturisme hibrid și electrice.

A explodat numărul mașinilor second hand! Vezi care sunt mărcile preferate ale românilor... Veste nu tocmai bună pentru șoferi! Carburanții se scumpesc în perioada următoare! Cât vom da pentru litrul de benzină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x