Antena Căutare

Sase romani vor strabate 20.000 de kilometri, in cadrul unui raliu caritabil

Vor strabate peste 20.000 de kilometri si vor traversa 10 tari in 30 de zile. Vor umbla prin desert si zone periculoase. In masini 4x4. Destinatia finala: Africa. Vorbim de concursul de raliuri Budapesta-Bamako, la care s-a inscris si o echipa de sase piloti din Gheorgheni, judetul Harghita. Si nu premiile sunt cele care au valoare aici. Ci sprijinul pe care concurentii vor sa aduca tinerilor neajutorati din Africa.

Sase romani. Peste 20 de mii de kilometri. Si sute de alti concurenti din toate colturile lumii.

“E un raliu pentru caritate. Un raliu pentru amatori, sa spunem asa. Are 14 etape. In total, vor fi 20.000 – 21.000 de kilometri”, spune Lukacs Lehel, coordonatorul echipei.

S-au instruit pentru acest concurs mai bine de un an. "Imbarcarea" s-a facut astazi in Miercurea Ciuc. Startul oficial va fi insa in Budapesta, in doua zile, cu destinatia finala Bissau, Africa de Vest. Inaintea de plecare, preotii le-au sfintit masinile concurentilor.

Romanii si-au luat ramas bun de la cei dragi. Si au luat cu ei si "cateva" bunatati care sa le-aminteasca de casa. In total, 20 de kilograme de carnati, 10 kilograme de salam si slanina si multa ceapa. Dar, inainte de toate, au nevoie de altceva.

 “Este nevoie de un curaj foarte mare. Sunt oameni care in viata de zi cu zi lupta cu viata si moartea si asta e un lucru foarte important. Acum incearca un nou sentiment”, spune seful Serviciului Salvamont Harghita.

Cand competitia de raliu va lua sfarsit, participantii vor infiinta un Centru Comunitar de Informare pentru copiii din Guineea-Bissau si vor dona medicamente pentru spitalul de acolo.

Amenzile de circulatie cresc de la 1 februarie. Iata cat veti plati in plus!... Timbrul de mediu: Proprietarii de masini second-hand vor plati taxe mai mari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x