Antena Căutare

SE REDUCE VITEZA LEGALĂ pe drumurile secundare! Anunțul făcut de guvern: „În Franța se petrec multe accidente pe aceste șosele!!!”

Guvernul francez a anunțat, marți, că va scădea limita de viteză pe două sectoare de drum paralele de la 90 km/h la 80 km/h, în speranța că va ridica un semnal de alarmă cu privire la numărul de accidente mortale de pe șosele.

Mai multe guverne anterioare s-au jucat cu ideea de a reduce limita de viteză, în condițiile în care numărul de decese provocate de autoturisme a ajuns la 3.500 în 2016, însă au dat înapoi când s-au lovit de opoziția publică, scrie jurnalul.ro.

În jur de 55% din decese, 1.911 victime, au avut loc pe un drum secundar de 400.000 de kilometri din Franța, două rute paralele fără parapet între sensurile de mers.

Viteza „excesivă sau inadecvată” a fost cauza a 32% din accidentele fatale, care le-au depășit cu mult pe cele din zonele urbane.

Guvernul a declarat că o limită de viteză mai mică ar putea salva de la 350 la 400 de vieți într-un an.

„Străzile nesigure nu sunt inevitabile”, a spus prim-ministrul Edouard Philippe, într-o întâlnire a consiliului pentru siguranța șoselelor, adăugând că accidentele de pe șosele au omorât 105 persoane în Franța, în perioada sărbătorilor de sfârșit de an.

CALCULATOR TAXĂ AUTO 2018! Află cât vei plăti pentru orice maşină. Tot ce trebuie să ştii despre timbrul de mediu... Lovitură de grație primită de taximetriști! Cine nu are asta în mașină, nu mai poate face taximetrie. Ce se întâmplă dac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x