Antena Căutare

Secrete pe care nu ţi le spune nimeni la şcoala de şoferi. Trucurile astea trebuie să le ştii!

Cu siguranţă, probele teoretice şi practice de la şcoala de şoferi nu te învaţă trucuri care te pot transforma rapid într-un conducător auto de excepţie. Iată câteva detalii pe care trebuie să le ştii atunci când eşti la volan

Cu siguranţă, probele teoretice şi practice de la şcoala de şoferi nu te învaţă trucuri care te pot transforma rapid într-un conducător auto de excepţie. Iată câteva detalii pe care trebuie să le ştii atunci când eşti la volan

1. Reglează corect oglinda retrovizoare: Acestea pot fi poziționate în două regimuri: de zi și de noapte. Astfel, poziția de noapte te ajută să eviți farurile orbitoare ale mașinilor din trafic.

2. Nu întoarce volanul din timp când ești în așteptarea unui viraj: Atunci când urmează să virezi într-o parte, dar ești pe loc, ți se pare normal să întorci volanul în direcția dorită din timp. Însă așa nu se recomandă să faci, deoarece există riscul unui accident. De exemplu, în caz că vei fi lovit neașteptat din spate, vei fi aruncat pe contrasens.

3. Parcarea ideală: În cazul parcării perpendiculare, pentru a evita impactul barei de protecție cu trotuarul trebuie să te orientezi cu ajutorul oglinzilor: marginea de jos a oglinzii trebuie să coincidă cu marginea trotuarului.

În cazul parcării paralele, pentru a evita coliziunea roților de bordură, atașează la baza parbrizului din față o bucată de bandă adezivă așa încât aceasta să coincidă cu linia trotuarului.

4. Poziționarea corectă a oglinzilor retrovizoare: Dacă oglinzile retrovizoare nu vor fi poziționate corect, nu vei putea să urmărești o parte din drum. Pentru a evita zonele oarbe, reglează oglinzile așa încât să vezi tot drumul din spate și, respectiv, și mașina care se deplasează după tine.

5. Folosirea frânei de mână: Proaspeții șoferi știu regula potrivit căreia orice parcare trebuie să finalizeze cu tragerea frânei de mână. Pe timp de iarnă însă există probabilitatea ca aceasta să înghețe, de aceea am putea să ne limităm doar la regimul Parking, în cazul cutiei automate și la punerea în viteză, în cazul cutiei manuale.


Jale pentru șoferi! Rămân fără permis dacă vorbesc la telefon și fac închisoare dacă sunt prinși băuți la volan... FOTO. Dacia pe care dacă o vezi pe stradă o confunzi cu cele mai de fiţă maşini din lume. Cât costă noul model...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x