Antena Căutare

Sfaturi pentru mămicile șoferițe! Ce trebuie să știi despre scaunul pentru copii

Atunci când vine vorba de copii, siguranța trebuie să fie pe primul plan. Părinții trebuie să fie atenți la regulile ce trebuie respectate atunci când au un copil în mașină:

Atunci când vine vorba de copii, siguranța trebuie să fie pe primul plan. Părinții trebuie să fie atenți la regulile ce trebuie respectate atunci când au un copil în mașină:

Scaunele auto pentru copii sunt de 2 feluri: cele cu sistem de prindere ISOFIX și cele cu prindere în centuri. Mai întâi de toate trebuie să verifici sistemul de prindere al mașinii, iar apoi să te asiguri că scaunul auto respectă normele de siguranță europene, iar pe etichetă să apară unul dintre cele două coduri: ECE-R 44.03 sau R 44.04.

Vezi cele mai ieftine scaune auto de pe Lajumate.ro.

Copii peste 12 ani trebuie să stea pe bancheta din spate cu centura pusă. Codul Rutier spune că este interzisă transportarea copiilor mai mici de 12 ani pe scaunele din față.

Studiile au arătat că, în cazul în care scaunul copilului este montat pe locul din față, coloana vertebrală a celui mic este mai bine protejată, mai ales în cazul impactului frontal.

Vezi pe Lajumate.ro peste 16.000 de accesorii pentru mașina ta, la prețuri accesibile pentru toate buzunarele.

Grupul PSA, ce detine Citroen si Peugeot, va cumpara Opel?... Vezi la ce pericole te expui dacă vorbești la telefon în timp ce conduci!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x