Antena Căutare

Știi să faci o pană? Sfaturi utile pentru șoferi

Chiar dacă ai experiență în a schimba o roată este util să ai în vedere câteva aspecte care pot crește gradul de siguranță al acțiunii în sine. Iată tot ce trebuie să știi:

Chiar dacă ai experiență în a schimba o roată este util să ai în vedere câteva aspecte care pot crește gradul de siguranță al acțiunii în sine. Iată tot ce trebuie să știi:

Înainte de a te apuca de treabă este recomandat să verifici mai întâi de toate roata de rezervă, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. Este posibil ca presiunea din roata de rezervă să fie prea mică pentru a o putea utiliza în condiții de siguranță. De aceea, este bine ca atunci când faci presiunea pentru roți să nu uiți de roata de rezervă. Astfel, nu vei avea surprize neplăcute atunci când ai nevoie de ea.

După ce ai verificat roata de rezervă, ai grijă cum este poziționată mașina în trafic. Cel mai bine este ca mașina să fie parcată într-o parcare, în afara părții carosabile. Chiar dacă ai de parcurs câteva zeci de metri cu pană este bine să poziționezi mașina astfel încât să nu te expui niciunui risc. În cel mai rău caz vei strica o anvelopă, dar nu îți vei risca viața. De asemenea, este important ca suprafața pe care ai oprit să fie dreaptă pentru a putea monta cricul fără probleme.

Este foarte important să semnalizezi mașina cu triunghiul reflectorizant, să aprinzi luminile de avarie și să ai grijă mereu la traficul din jur. Nu renunța la semnalizarea mașinii chiar dacă vizibilitatea este bună și ești pe timp de zi.

Dacă ai o mașină de vânzare, tot ce trebuie să faci este să adaugi anunț 100% gratuit pe CarZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri gratuite din domeniul auto.

Programul Rabla 2017 întârzie! Când va începe mai exact Programul Rabla 2017?... Tu cât de des îți speli mașina? Iată ce îți recomandă specialiștii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x