Antena Căutare

Test auto. Cine are prioritate într-o asemenea situație? Marian Godină are răspunsul!

Pentru orașele cu sensuri giratorii această situație are loc în fiecare zi. Șoferii se tamponează fără nicio problemă crezând că au dreptate. Polițistul Marian Godina însă explică cine are prioritate

Pentru orașele cu sensuri giratorii această situație are loc în fiecare zi. Șoferii se tamponează fără nicio problemă crezând că au dreptate. Polițistul Marian Godina însă explică cine are prioritate, scrie stampenet.ro.

Cel care schimbă direcția de mers trebuie să se asigure. După cum se vede clar în poză, autoturismul portocaliu e cel care îşi schimbă direcția, trecând de pe banda 2 pe banda 1. Direcția de deplasare într-un sens giratoriu este un cerc, deci de fiecare dată când ieşi din giratoriu, părăseşti cercul, adică schimbi direcția de mers şi trebuie să te asiguri.

În cazul unei tamponări, dacă nu se va încheia un formular de constatare amiabilă, conducătorul autoturismului portocaliu va fi sancționat conform articolului 54 alin. 1 din OUG 195/02R, cu amendă de la 4 la 5 puncte amendă şi cu 3 puncte de penalizare.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x