Antena Căutare

Ține de moralitate: piese auto luate din locuri autorizate

Cand se mai strica ceva la masina, posesorul acesteia incearca sa inlocuiasca piesele defecte cu unele ieftine dar bune, poate cu ce mai are pe acasa, poate cu ceea ce mai obtine de la alti posesori de masina de aceeasi marca

Cand se mai strica ceva la masina, posesorul acesteia incearca sa inlocuiasca piesele defecte cu unele ieftine dar bune, poate cu ce mai are pe acasa, poate cu ceea ce mai obtine de la alti posesori de masina de aceeasi marca. De cativa ani incoace, insa, acesti posesori de masina se orienteaza catre anunturile de pe Internet de unde pot sa cumpere ce vor exact asa cum vor: cu bani putini si piese care sa fie, oricum, mai bune decat cele care se inlocuiesc; sa fie totusi, functionale.

Desi anunturile cu piese auto second hand nu sunt in sine neautorizate, neautorizate pot fi platformele pe care ele apar. Autorizarea vine de la institutiile auto care se ocupa de piata de piese si nu este detinuta decat de anumite site-uri dedicate si, nu de platforme generale de anunturi care intamplator au si o sectiune de anunturi de vanzari pentru piesele auto.

Cine este interesat de detalii despre platformele de anunturi auto?

Aceste platforme (online) prezinta alte autorizatii, asadar nu trebuie blamate mai mult decat este cazul. Dar pentru lumea auto, pentru piata auto, chiar si cea de piese auto (chiar si cea de piese auto second hand), nu prezinta autorizare si se incadreaza la piata neagra.

Bineinteles, poate sa nu prezinte interes acest lucru pentru cel care a intampinat un eveniment rutier sau a observat ca i s-a uzat o anumita piesa sau anumite piese si doreste sa rezolve neplacerea cat mai repede posibil. Numai in situatiile acestea in care conteaza doar rezolvarea problemei acum si aici, cei care detin autovehicule se intereseaza de anunturi de acest gen.

Asadar, nici ei nu pot fi acuzati ca nu petrec timp sa se intereseze, sa trimita e-mailuri si sa puna intrebari, sa vada ca o anumita platforma de anunturi prezinta o autorizare in aceasta privinta, ca sa poata suna la numarul de telefon de acolo.

Cu ce poate fi comparata piata second hand de piese auto?

Nu poate fi vorba decat de o problema de moralitate – este moral sa fie intretinuta piata neagra a pieselor auto obtinute in urma dezmembrarii masinilor? Este moral mai degraba ca internautii sa se bazeze pe platforme de anunturi dedicate, unde se gasesc numai piese auto obtinute in urma dezmembrarilor? Ceea ce se intampla prin platformele dedicate de anunturi se inregistreaza in piata reala de piese pentru masini, pentru acuratetea cifrelor statistice si pentru sustinerea pe viitor a anumitor reduceri de pret sau cresteri de calitate a pieselor sau a serviciilor care le insotesc (service, consultanta etc.).

Piesele auto second hand provenite in urma dezmembrarilor masinilor sunt intr-o oarecare masura cele care prin tranzactionare formeaza piata de piese auto… refurbished. La fel cum sunt echipamentele electronice care, bineinteles, nu sunt noi, dar multe dintre ele nici nu prezinta uzuri mari. Aceste piese auto au ghinionul sa fie mentionate in anunturi despre cele uzate doar pentru ca masina (asadar, ansamblul, sistemul) a ajuns la dezmembrari.

Ce piese pot fi obtinute de pe un site de profil cu anunturi?

- Caroserii

- Motoare

- Cutii de viteza si trepte de viteza

- Alterator, electromotor

- Turbina, injectoare

- Piston, biela

- Multe altele, dar acestea de mai sus sunt cele mai vehiculate in anunturi

- Multe anunturi spun ca exista intentia de dezmembrare, asadar, daca cineva doreste 20 de piese diferite, le poate gasi de la aceeasi masina.

Platformele trebuie sa fie prevazute si cu un camp de cautare inteligenta a pieselor dorite, care sa pastreze categoriile dar sa le puna intr-o alta lumina, asadar este destinata si celor care au nevoie urgenta de o anumita piesa auto si o cauta numai si numai pe aceea la un pret foarte bun, cu vanzatorul ei foarte aproape de localitatea respectiva sau chiar in localitatea respectiva. Si doar de la firme, nu si de la persoane particulare.

Un exemplu de verticalitate: platforma dez.ro

Dezmembrarimasini.ro este un exemplu de buna practica: este o platforma online care se ocupa numai cu piata libera auto, prezentand autorizare in domeniu si facand cinste pietei second hand de piese auto. Infatiseaza foarte bine toate anunturile si le clasifica pe judete, pe categorii si pe marci auto!

22 de marci auto, 27 de categorii, 42 de judete incluzand Bucurestiul.

Cifrele continua cu:

- data adaugarii anuntului

- data expirarii anuntului

- data actualizarii acestuia

- numarul de vizualizari inregistrat

Aici au loc atat parcurile auto, cat si particularii care isi respecta viitorii cumparatori si aleg platforme autorizate pe care sa isi puna anuntul. Pentru sporirea increderii, exista si cate un top pentru fiecare categorie de vanzator de piese auto, top calculat in functie de mai multi factori si dupa care se pot orienta cei care nu cunosc platforma.

Axarea pe acest site reprezinta cea mai buna varianta

Site-ul Dezmembratorilor din Romania este o platforma online de incredere unde oamenii cu moralitate isi vand piesele auto. Chiar daca detinatorii site-ului considera ca este spre binele tuturor sa anunte in scris faptul ca nu sunt garanti ai anunturilor, se observa cu ochiul liber ca spatiul online pus la dispozitie de acestia pe Dezmembrarimasini.ro este de preferat fata de alt spatiu.

Acest lucru ar trebui sa fie de insemnatate in aceeasi masura si pentru clientii care cauta piese pentru masini pe Internet. Toata aceasta atentie este necesara pentru a descuraja practicile abuzive ale samsarilor, care pacalesc clientii si provoaca mari nemultumiri si dificultati in plan national, pentru sute de mii de persoane.

In asta consta factorul moral: indepartarea imoralitatii din anumite oferte si tranzactii care vizeaza piesele auto atat de necesare tuturor: cele second hand, cele care, desi in stare de functionare, nu mai servesc scopului pentru care au fost fabricate.

Mercedes-Benz prezinta cel mai puternic Clasa E din istorie... X-Class Concept anunta noul pick-up de la Mercedes-Benz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x