Antena Căutare

Tinerii pot avea permis de la 16 ani în România! Care sunt criteriile

Tinerii din România, care sunt pasionaţi de maşini, trebuie să ştie că au dreptul să obţină un permis de conducere de la vârsta de 16 ani. Legea le dă dreptul să conducă maşini de capacitate mică, însă adolescenţii se lovesc de o altă problemă.

Tinerii pot avea permis de la 16 ani în România! Care sunt criteriile
Permis de la 16 ani în România

În ciuda cererii, nu există suficiente şcoli de şoferi care să organizeze cursuri pentru această categorie de vârstă. Legea le permite adolescenţilor să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi. După ce-şi iau permisul, ei au dreptul să conducă autoturisme de cel mult 550 de kilograme şi o putere a motorului de 15 kilowaţi (20 cai putere) şi pot merge cu cel mult 50 km/oră.

“Faţă de anul trecut s-a dublat numărul copiilor de 16 ani care doresc să obţină permisul de conducere şi vroiam să vă zic că ei îşi doresc mult mai mult decât cei de 18 ani”, spune patronul unei şcoli de şoferi. Din păcate, la nivel naţional, doar în zece oraşe exista şcoli de şoferi care au cumpărat maşini ce respectă normele mai sus menţionate.

O altă problemă este că astfel de maşini nu prea se găsesc la vânzare în România. Cursurile la şcoala de şoferi pentru adolescenţi sunt la fel ca pentru categoria B şi pot începe la 15 ani şi nouă luni.

Sursă: Capital.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x