Antena Căutare

Top 5 accesorii necesare pentru asigurarea încărcăturii din autoutilitara de lucru

Autoutilitarele sunt foarte practice pentru transportarea obiectelor necesare, de la un punct de lucru la altul. Organizarea ustensilelor reprezintă un aspect esențial în munca celor care prestează servicii pentru care au nevoie de diverse ustensile

Autoutilitarele sunt foarte practice pentru transportarea obiectelor necesare, de la un punct de lucru la altul. Organizarea ustensilelor reprezintă un aspect esențial în munca celor care prestează servicii pentru care au nevoie de diverse ustensile, cutii de scule și alte accesorii specifice unui atelier mobil.

Siguranța în transport este încă problematică
Conform cercetărilor efectuate, aproximativ 25% dintre accidentele rutiere de pe continent implică vehicule comerciale ușoare și camioane. Acestea se datorează utilizării inadecvate sau insuficiente a sistemelor de securitate a mărfurilor transportate.

În 60% dintre cazurile de accidente, s-a constatat faptul că, în interiorul mașinii erau transportate diverse produse, care nu ar fi trebuit să se găsească acolo, din motive legate de dimensiunea şi greutatea acestora. Acele obiecte erau puse pe podeaua mașinii autoutilitare, transformându-se astfel în potențiale riscuri pentru cei din mașină și pentru ceilalți participanți la trafic.

Astfel, este important ca transportul ustensilelor să fie realizat în condiții de siguranță, pentru a nu pune în pericol viața celor din autoutilitară sau a altor participanți la trafic. O bună ancorare a acestora în timpul transportului va reduce considerabil riscul de accidentare.

Bune practici legate de folosirea autoutilitarei

Un set de bune practici legate de folosirea autoutilitarelor trebuie să includă și regulile de mai jos:

Este recomandat să fie utilizate doar mașini echipate cu sisteme de protecție.

Este important ca șoferul și restul echipei să cunoască în detaliu sistemele de protecție cu care este echipată autoutilitara și riscurile asociate folosirii incorecte a acestora.

Este necesară inspecția periodică a mașinii pentru a avea certitudinea faptului că toate elementele de siguranță sunt conforme cu reglementările în vigoare.

Pasagerii trebuie să fie transportați doar în cabină.

Încărcarea și descărcarea echipamentelor nu trebuie să fie efectuată niciodată pe teren aflat în pantă.

Avantajele accesoriilor de ancorare

Accesoriile de ancorare reprezintă principala condiție a operării, în siguranță, a mașinii și echipamentelor, atunci când aceasta se află în trafic și atunci când aceasta este staționată.

Acestea au un rol important în fixarea mărfurilor transportate, datorită siguranței asigurate, ușurinței de montare a acestora și vitezei de încărcare - descărcare asigurate.

Accesoriile de ancorare au fost concepute pentru a optimiza spațiul din mașină și pentru a ordona obiectele într-un sistem ușor de manevrat.

Cutiile de scule din plastic

Pentru a găsi rapid anumite ustensile necesare, este important ca acestea să fie organizate corespunzător.

Cutiile de scule din plastic, cu spații speciale pentru fiecare tip de unealtă, reprezintă un accesoriu inteligent, cu ajutorul căruia pot fi transportate obiectele necesare.

O cutie standard include între 8 - 48 de compartimente, acomodând astfel toate piesele de lucru de care ai nevoie, în mașină.

Elemente din sistemul de ancorare a mărfii

Fixarea încărcăturii se face cu ajutorul unor elemente principale: sistemul de ancorare la podea, bara de ancorare pe pereții laterali, bara transversală de ancorare sau cea orizontală de acoperiș, bara orizontală incastrabilă și inelele de ancorare.

Toate acestea sunt utile în fixarea încărcăturii, în interiorul autoutilitarei pentru transport. Chinga de ancorare cu crichet are o lungime de 2500 + 500 mm și permite fixarea flexibilă a încărcăturii, astfel încât să nu ai emoții dacă drumul este în pantă.

Evită riscul accidentărilor, prin echiparea autoutilitarei tale cu întreaga gamă de componente necesare. Siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic nu trebuie să fie compromisă. În plus, o mașină bine organizată reprezintă cartea ta de vizită, atunci când aceasta reprezintă atelierul tău mobil.

Dezastru TOTAL pentru toți șoferii din România! Anunțul a devenit oficial și va intra în vigoare în câteva zile!... Aspecte de care să ții cont atunci când îți cumperi anvelope de iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x