Antena Căutare

Top 5 modalitati de a pacali efectul consumului de alcool in trafic

Nu de putine ori se intampla ca o persoana sa se urca la volanul masinii, cu toate ca a consumat o cantitate mai mica sau mai mare de alcool inainte. Daca si tie ti se mai intampla sa te abati de la lege, iata 5 modalitati prin care poti pacali efectele alcoolului!

1. Hiperventilatia

In cazul in care esti tras pe dreapta de catre o masina de politie, trebuie sa stii ca singurul lucru care te ajuta intr-adevar sa reduci din concentratia de alcool din respiratie este hiperventilatia.

In urma unui studiu, s-a aratat ca daca iti tii respiratia pentru 30 de secunde inainte de a sufla in etilotest, aparatul va arata o concentratie de alcool mai mare cu 15% decat in mod normal. In schimb, daca respiri repede si sacadat pentru 20 de secunde si abia apoi sufli in etilotest, procentajul de alcool va reiesi cu 10% mai mic.

2. 1-2 litri de apa

Cu cat bei o cantitate mai mare de apa inainte sa te sui la volan, cu atat concentratia de alcool din sange se va dilua. Astfel, vei avea sanse mai multe sa pari mai treaz decat esti.

3. Material absorbant

Orice tip de material absorbant (ex: batiste, servetele) va retine alcoolul din gura si va reduce concentratia de alcool in aerul expirat.

4. Guma de scortisoara

Anumite substante chimice ale scortisoarei reactioneaza cu alcoolul, iar efectele acestuia asupra organismului tau se vor diminua. Ca sa nu mai spunem ca exista si posibilitatea ca rezultatele etilotestului sa nu fie 100% acurate.

5. Vitaminele B1 si C

Vitaminele B1 si C fac parte dintre nutrientii care neutralizeaza efectele alcoolului.

Foto: Telegraph.co.uk

Legea devine mai dură pentru şoferii care beau la volan, dar mai blândă pentru cei aflaţi după gratii... Avertismentul Poliției! Manevra pe care toţi şoferii o fac fără să ştie că este ilegală. Amenzile sunt mari!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x