Antena Căutare

Va fi jale pe străzi. Românii care vorbesc la telefon în timp ce conduc vor fi depistați mai ușor de poliție!

Folosirea telefonului mobil la volan este o practică foarte periculoasă. Legislația interzice clar vorbitul la telefon fără un set handsfree, iar trimiterea de SMS-uri încalcă până și regulile de bun simț, însă asta nu îi oprește pe unii șoferi

Folosirea telefonului mobil la volan este o practică foarte periculoasă. Legislația interzice clar vorbitul la telefon fără un set handsfree, iar trimiterea de SMS-uri încalcă până și regulile de bun simț, însă asta nu îi oprește pe unii șoferi.

Amenzile în România pentru șoferii care vorbesc la telefon sunt de numai 300 de lei, un preț prea mic dacă ne gândim la numărul accidentelor provocate de neatenția la volan.

Un nou dispozitiv i-ar putea descuraja definitiv pe șoferi să mai folosească smartphone-urile în timp ce conduc și, în același timp, i-ar putea ajuta pe polițiști să stabilească mai ușor exact cauzele unor accidente.

Dispozitivul este făcut de compania israeliană Cellebrite, aceeași care a ajutat FBI-ul să decripteze iPhone-ul teororistului din San Bernadino.

Numit de presa din străinătate ”textalyzer” (n.red. – după ”breathalyzer” – alcooltest), dispozitivul ar putea detecta dacă un șofer a folosit telefonul înainte sau în timpul producerii unui accident.

Află totul despre gadgetul care va crește considerabil numărul de amenzi.

Ai maşină cu motor DIESEL? Trebuie să afli decizia Comisiei Europene în legătură cu normale de poluare... ARO 2016: cum arată mașina românească de teren în viziunea unui artist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x