Antena Căutare

Verificări necesare înainte de a pleca cu mașina pe timpul verii

A venit vara, iar pentru șoferi această perioadă este un adevărat calvar. Înainte de a pleca cu mașina la drumuri lungi pe timpul verii, e bine să ții cont de câteva sfaturi de sezon:

A venit vara, iar pentru șoferi această perioadă este un adevărat calvar. Înainte de a pleca cu mașina la drumuri lungi pe timpul verii, e bine să ții cont de câteva sfaturi de sezon:

Înainte de orice drum ceva mai lung pe timp de vară, este necesar să verifici dacă e suficient lichid în sistemul de răcire a motorului. Trebuie să verifici și nivelul de ulei, dar şi consistenţa acestuia.

Explicația este simplă: atunci când este foarte cald afară motorul devine suprasolicitat, iar în acest fel răcirea lui trebuie să fie optimă în fiecare moment, pentru a evita supraîncălzirea şi probleme tehnice majore ulterior.

Trebuie verificat ca presiunea în pneuri să fie cea normală (expusă în cartea tehnică a maşinii). Cauciucurile umflate prea mult pot duce rapid la o explozie (din cauza dilatării mai rapide a aerului din interior, pe fondul temperaturilor foarte mari), dar şi cauciucurile prea puţin umflate sunt periculoase, deoarece pot pierde presiune, mai ales când maşina stă mult timp parcată.

Pentru că în sezonul estival aerul condiţionat se utilizează cel mai intens, e bine să faci o verificare a instalaţiei şi, eventual, chiar o încărcare şi curăţare a ei. Bacteriile acumulate pe conducte vă pot afecta mult sănătatea.

Când pleci la drum, e indicat să fie folosit aerul condiționat cu geamurile închise sau cel mult întredeschise, pentru a se permite ventilarea habitaclului imediat după plecare.

E de preferat să se ajungă treptat la o temperatură optimă, dar nu prea scăzută, pentru că este afectat aparatul respirator, putând apărea şi migrene (în cazul celor cu probleme la sinusuri).

Vrei să îți cumperi o mașină? Pe CarZZ.ro ai peste 77.000 de anunțuri cu mașini din care poți alege.

Totul despre noul Volkswagen Polo... Vrei să nu te lase frânele? Vezi cum trebuie să cureți eficient plăcuțele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x