Antena Căutare

#100 de zile de vară. Grădina Zmeilor, unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Există puţine locuri în Europa unde găseşti asemenea minuni ale naturii

Grădina Zmeilor este unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Şi, ca orice loc frumos, este plin de poveşti. Dar fie că e legendă sau e realitate, doar o mamă cu inima împietrită ar fi putut să-i spună fiicei ei că o s-o încremenească dacă nu aduce lapte pe o vreme vijelioasă, aşa cum se spune că s-a întâmplat în zonă.

Ca orice loc frumos, Grădina Zmeilor este plină de poveşti. Dar fie că e legendă sau e realitate, doar o mamă cu inima împietrită ar fi putut să-i spună fiicei ei că o s-o încremenească dacă nu aduce lapte, pe o vreme vijelioasă, aşa cum se spune că s-a întâmplat în zonă.

Exact ca un om, fiecare stâncă din Grădina Zmeilor poartă un nume. "Eva", "Căpitanul", "Zmeul şi Zmeoaica" sunt câteva dintre denumiri. Dar nici nu prea contează asta. Pentru că până la urmă, fiecare e liber să vadă ce vrea în trăsăturile unei stânci.

Grădina Zmeilor se află în judeţul Sălaj. E rezervaţie naturală protejată, întinsă pe cinci hectare, iar primăvara, este cel mai frumos acolo. Părţi galbene şi cenuşii, din stânci, se zăresc printre copacii înfloriţi.

Zonă este deosebit de plăcută, datorită fenomenului geologic care există acolo şi anume eroziunea unei gresii din epoca neogenă. Aceste gresii au primit nişte forme bizare, frumoase.

Grădina Zmeilor este doar unul dintre locurile deosebite din ţară, propuse de campania Observator pentru cele 100 de zile de vară.

Surpriza zilei de MIERCURI! #100 de zile de vară înseamnă şi #100 de cocktailuri celebre. Vino şi tu să le guşti în &quo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x