Generația Pierdută, episodul 10. Povestea Vioricăi, fata care se mândrește că vine din România

 

Americanii au numit-o Veronica Magreta. Au crescut-o peste ocean, cu personaje Disney, sărbători americane şi cântece în limba engleză. Dar acum, ea îşi spune Viorica Culea - e numele dat la naştere de bunicul ei,Viorel.

Viorica s-a născut în 1994, în Brăila, după nouă luni în care mama ei a ţinut sarcina ascunsă. A fost părăsită în spital şi a ajuns apoi în
orfelinat. Acolo au găsit-o părinţii ei adoptivi. Au ales-o dintre zecile de copii abandonaţi şi au dus-o cu ei în Statele Unite.
Dar, când au trecut anii, Viorica a început să simtă că e româncă. "Întotdeauna am fost mândră de România, mândră să fiu româncă", spune ea.

Peste ocean, a început să înveţe româneşte şi să-şi caute mama naturală. A găsit-o, însă cea care i-a dat viaţă nu vrea să o cunoască sau să-i
răspundă. Viorica o iartă şi speră încă să se apropie de ea. Până atunci, se consolează cu scrisorile de la bunicul său, Viorel. Măcinat de regrete,bătrânul îşi cere iertare că nu a păstrat-o acasă, în România. Şi aşteaptă să o strângă în braţe. "O iubesc şi o aştept acasă! O iubesc! Mă gândesc mereu la ea! "

Urmăriţi povestea Vioricăi diseară, la Observator 19.00

facebook whatsapp twitter pinterest
PREMIUM

Mai multe 

100 de zile de vara

Vezi detalii 

Smiley News

vezi mai multe 

Spynews.ro

Mai mult 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Timp Liber

vezi mai multe 

mai multe