Antena Căutare

Creatorul jocului BALENA ALBASTRĂ şi-a primit sentinţa. Decizia a scandalizat pe toată lumea, cum este posibil aşa ceva?

Jocul Balena Albastră a apărut în social media din Rusia, dar s-a răspândit rapid în toată lumea şi ar fi răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri. Tânărul de 22 de ani Philipp Budeikin, student la Psihologie, creatorul jocului a declarat, într-un interviu, că a creat opt grupuri ale morţii, în perioada decembrie 2013 – mai 2016, pentru a obţine cât mai mulţi followeri.

Jocul Balena Albastră a apărut în social media din Rusia, dar s-a răspândit rapid în toată lumea şi ar fi răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri.

Tânărul de 22 de ani Philipp Budeikin, student la Psihologie, creatorul jocului a declarat, într-un interviu, că a creat opt grupuri ale morţii, în perioada decembrie 2013 – mai 2016, pentru a obţine cât mai mulţi followeri.

Cunoscut sub numele de Philipp Lis (Fox), al cărui profil aduce, în opinia experţilor, cu cel al unui ucigaş în serie, a fost condamnat de un tribunal din Tobolsk, Rusia, la trei ani de închisoare. Acuzatul a recunoscut că a provocat moartea a 17 persoane. Cu toate astea, a primit numai trei ani de închisoare, urmând să execute sentinţa într-o închisoare cu regim deschis, decizia scandalizând opinia publică.

Întrebat dacă "chiar îi împinge pe tineri să se sinucidă?", tânărul a răspuns: "Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţă reală: căldură, înţelegere şi comunicare. Totul a început în 2013. Am vrut să curat lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni. În 2014, a fost interzis. Ulterior, am gândit proiectul, conceptul, în diferite faze şi niveluri. Jocul începe. Este necesar că sarcinile să fie efectuate aşa că vorbesc cu ei despre ei înşişi, comunicăm. În cursul acestui dialog, devine clar cine este cine. Apoi iniţiez o conversaţie pe Skype că să aflu mai multe lucruri din viaţă lor. După care iau decizia. Cu cât tânărul este mai obosit şi nu doarme noaptea, cu atât mintea lui devine mai accesibilă".

Anunţ important! Românii vor putea circula liber în Marea Britanie încă doi ani după BREXIT... Tânărul român care a fost condamnat la moarte în Malaezia a primit o veste care i-a dat mari speranţe. Anunț de ultimă o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x