Antena Căutare

2016 aduce o nouă taxă pentru români! Terenul de sub locuințe va fi impozitat

Consiliile locale vor aduna, de anul viitor, o sumă frumuşică dintr-un nou impozit: pe terenul de sub case. Aşa reiese din Codul fiscal, care va fi aplicat din ianuarie.

2016 aduce o nouă taxă pentru români! Terenul de sub locuințe va fi impozitat
| antena3.ro

Consiliile locale vor aduna, de anul viitor, o sumă frumuşică dintr-un nou impozit: pe terenul de sub case. Aşa reiese din Codul fiscal, care va fi aplicat din ianuarie, informează jurnalul.ro.

Actualul Cod Fiscal stabileşte că impozitul pe teren nu trebuie datorat pentru terenul aferent unei clădiri şi pentru suprafaţa de teren care este acoperită de o clădire, lucru care se va modifica începând cu prima lună a anului 2016.

Potrivit sursei citate, o sumă cuprinsă între 10 şi 26 de lei pe an vor plăti în plus de anul viitor cei care deţin un apartament cu două camere (50 de metri pătraţi), într-o zonă semicentrală a Bucureştiului (Militari, Titan, Drumul Taberei, Tineretului etc.), într-un bloc cu mai mult de patru etaje. Valoarea aceasta se calculează în funcţie de cota indiviză a locuinţei (de 10-15 metri pătraţi) din terenul pe care se află blocul şi de zonă.

Un impozit similar vor plăti toţi proprietarii locuinţelor din România, în funcţie de suprafaţa locuinţei şi de coeficientul de localitate (Bucureştiul are categoria zero, iar municipiile categoria 1). "În cazul apartamentelor vechi va fi impozitat doar terenul de sub bloc, nu şi cel de lângă, care aparţine primăriei. La apartamentele noi diferă de la caz la caz. Sunt situaţii în care proprietatea spaţiilor comune rămâne la dezvoltator, care administrează noul cartier, şi situaţii în care rămâne în proprietatea locatarilor", a precizat, pentru Jurnalul National, Emilian Duca, General Manager al firmei de consultanţă fiscală Tax & Business Solutions.

De asemenea, acest impozit va fi achitat şi pentru vile, fiind calculat pentru amprenta la sol. Mai multe detalii, pe jurnalul.ro!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x