Antena Căutare

3 motive pentru care educația financiară poate fi cea mai bună investiție în propria persoană

Poți fi un doctor sau un avocat de succes sau poți avea norocul să câștigi o sumă mare de bani. Indiferent cum ar fi, dacă nu ai la bază cel puțin câteva principii ale educației financiare, poți pierde tot ce ai agonisit mai repede decât te aștepți. Nu numai că nimeni nu se naște învățat cu astfel de principii, dar nici la școală nu ai parte de o astfel de educație.

Poți fi un doctor sau un avocat de succes sau poți avea norocul să câștigi o sumă mare de bani. Indiferent cum ar fi, dacă nu ai la bază cel puțin câteva principii ale educației financiare, poți pierde tot ce ai agonisit mai repede decât te aștepți. Nu numai că nimeni nu se naște învățat cu astfel de principii, dar nici la școală nu ai parte de o astfel de educație.

De aceea, cei mai mulți oameni neglijează acest aspect al vieții și mai târziu, de unde rezultă eșecuri financiare precum datoriile la care nu mai faci față. Iată câteva motive pentru care educația financiară este cu adevărat importantă în viața de zi cu zi și de ce trebuie să investești timp în acumularea acestor cunoștințe:

Te ajută să iei decizii dificile

Fie că ești antreprenor sau că, pur și simplu, îți dorești să îți administrezi mai bine venitul lunar, deciziile dificile vor fi la tot pasul. De la a nu-ți cumpăra acel telefon pe care ți-l dorești de mult timp ca să poți economisi pentru o cauză mai bună și până la a investi într-o afacere nouă de care nu ești sigur că va avea succes, astfel de decizii îți pot ruina complet economiile, dacă nu te pricepi să le analizezi cum trebuie din punct de vedere financiar. Astfel, educația financiară nu este un avantaj, ci, mai bine spus, o necesitate. Un exemplu bun în acest sens este Cezar Rapotan. Când deții o companie cu un portofoliu de peste 10 000 de clienti, precum acesta, cel mai indicat este să găsești soluțiile financiare sănătoase care te ajută să economisești, să reduci datoriile și să plătești facturile la timp.

Te învață să economisești

Nu mulți oameni reușesc să economisească sume mari de bani pentru a-și atinge obiectivele, precum cumpăratul unei case sau al unei mașini, ori planificarea unei excursii costisitoare. În schimb, aceștia se afundă în datorii prin semnarea unor contracte prea puțin avantajoase, care nu merită osteneala. Însă o persoană educată în acest domeniu știe că acest lucru nu poate aduce decât probleme în ceea ce privește propria situație financiară. De aceea, astfel de persoane nu se gândesc la împrumuturi externe, ci, mai de grabă, se concentrează pe realizarea unui plan clar, care să le ofere posibilitatea de a economisi suma necesară.

Te ajută să vezi adevărul

În ziua de astăzi, ofertele aparent excelente sunt la tot pasul, fie că este vorba de rețelele de socializare sau, pur și simplu, de abordările directe ale angajaților din diferite companii. Dacă nu ești educat în ceea ce privește domeniul financiar, riști să cazi pradă acestor oferte și să-ți cheltui toți banii pe lucruri care, în realitate, nu îți trebuie și pe care nu le vei folosi niciodată. De aceea, cunoștințele în acest domeniu te vor ajuta să vezi mai departe de aparențe și să îți analizezi opțiunile în raport cu propriile necesități și dorințe.

Educația financiară este mai importantă decât crezi. Fie că ai sau nu ai prea mulți bani, numai prin acumularea unor cunoștințe în acest domeniu vei reuși să progresezi, să îți dezvolți propria bunăstare financiară. Astfel, vei putea alege opțiunile cele mai avantajoase data viitoare când vei fi bombardat cu oferte aparent extraordinare, vei învăța să iei decizii dificile, care pot influența viitorul familiei sau al afacerii tale și vei reuși să strângi destui bani pentru ceea ce îți dorești, fără să ceri ajutor extern din partea băncilor nerăbdătoare să-ți vândă carduri de credit.

Sursa foto: Shutterstock.com

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x