Antena Căutare

4 situații neprevăzute în care banii pot face diferența

Știm cu toții cât de important este să avem un cont de economii, însă puțini sunt cei care se îndură să pună în fiecare lună o sumă deoparte din salariu

Știm cu toții cât de important este să avem un cont de economii, însă puțini sunt cei care se îndură să pună în fiecare lună o sumă deoparte din salariu.

Economiile se pot dovedi salvatoare în special când apar situații neprevăzute și vrem să le rezolvăm cu brio. O defecțiune majoră în locuință, pe care asigurarea nu o acoperă, un incident cu mașina, o urgență medicală sau un eveniment neașteptat la care avem obligația să participăm se pot dovedi adevărate provocări, dacă nu ai niciun ban pus deoparte. Bineînțeles, există oricând soluția de a lua bani de aici simplu si rapid și să scapi de grijă, mai ales dacă te găsești într-una dintre situațiile de mai jos:

Defecțiunile prin casă, un risc major

Stricarea unei instalații sanitare sau electrice din casă, o inundație de proporții sau nevoia de a face reparații urgente prin apartament pot fi extrem de costisitoare, mai ales pentru cei care nu au un venit lunar foarte mare. Nu toate situațiile neprevăzute, care îți strică locuința, sunt acoperite de asigurare, astfel încât este posibil să te trezești că trebuie să faci rapid rost de bani pentru a repara stricăciunile.

De asemenea, repararea unor aparate electrocasnice nu poate fi amânată. Să stai fără un frigider funcțional înseamnă bani aruncați pe fereastră, pentru că mâncarea se va strica, nu vei putea să gătești pentru câteva zile și va trebui să cumperi zilnic alimente. Iar de mașina de spălat avem cu toții nevoie săptămânal, așa că va trebui să găsești resursele necesare pentru a o repara sau înlocui, în caz că se strică.

Problemele de sănătate nu pot fi ignorate

Românii au obiceiul prost de a se autodiagnostica și de a-și prescrie singuri tratamentele, motiv pentru care ajung să cheltuie sume mari de bani pe medicamente ineficiente pentru afecțiunea lor. Vizitele regulate la medic nu trebuie, sub nicio formă, anulate sau amânate, mai ales când te simți rău, oricât de costisitoare ar fi. Există numeroase boli care pot fi tratate cu succes, dacă sunt diagnosticate din timp, așa că nu lăsa lipsa de bani să fie singurul motiv pentru care nu mergi la doctor.

La fel de temute sunt și urgențele medicale, care le pot lăsa o gaură neagră în buget celor care nu dispun de o asigurare sau de un cont de economii special pentru astfel de scenarii. Din nefericire, în spitalele din România, nu de puține ori banii au făcut diferența între viață și moarte. Deși situația nu mai este la fel ca în urmă cu câțiva ani, tot va trebui să fii pregătit să plătești analize scumpe, teste sau onorariile obligatorii.

Nu te poți eschiva de la evenimentele importante

Poate că nu îți permiți să mergi la o nuntă sau la un botez, însă când una dintre persoanele din cercul tău apropiat de prieteni te anunță că se căsătorește, nu ai nicio scuză pentru a nu te duce. Prezența la aceste evenimente marcante din viața cuiva cimentează prietenii pe viață. Este însă bine de știut și că va trebui să fii cu atât mai generos cu cât ești mai apropiat de persoana care ți-a trimis invitația, așa că pregătește-te din timp, dacă vrei să nu faci impresia unui om zgârcit sau răuvoitor.

Repararea mașinii, mai costisitoare decât crezi inițial

Indiferent că ai avut un incident în trafic și nu ai asigurarea CASCO sau că ai o defecțiune serioasă, va trebui să duci mașina în service-ul auto, iar factura finală s-ar putea să te lase perplex. În funcție de natura reparațiilor, de piesele care trebuie înlocuite, dar și de modelul mașinii, suma pe care o vei avea de plătit când îți ridici mașina poate fi peste posibilitățile multora.


Dacă ai ajuns vreodată într-una dintre aceste situații, atunci cu siguranță știi cât de important este să fii mereu pregătit pentru o urgență, mai ales din punct de vedere financiar. Indiferent că optezi să îți strângi banii la saltea, să îi pui într-un cont de economii sau să iei un împrumut rapid ca acesta, trebuie să te asiguri mereu că nu vei ajunge în situația în care să amâni rezolvările acestor probleme doar din lipsa fondurilor.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x