Antena Căutare

Ai mai mult de 600 LEI pe card? Verifică de urgență și ia măsuri!

Anomalii fiscale: Bonusurile de pe card sau mobil generează impozite şi taxe pentru clienţi, comercianţi şi bănci.

Anomalii fiscale: Bonusurile de pe card sau mobil generează impozite şi taxe pentru clienţi, comercianţi şi bănci.

Foarte mulţi dintre noi am participat măcar o dată la o campanie de plată cu cardul sau mobilul la comercianţi, prin care am primit bonusuri în puncte sau monedă electronică. Numai că, dacă strângi bonusuri şi puncte în valoare de 600 de lei, trebuie să plăteşti impozit de 16% la stat. Dacă reducerile de preţ nu sunt aplicate corect pe bonul fiscal, comerciantul şi banca vor plăti TVA şi la reducerea de preţ oferită clientului. Banca plăteşte TVA la factura de marketing tăiată retailerului, chiar dacă acesta nu oferă nici un servicviu de marketing pentru bănci.

Sistemul bancar încearcă să impulsioneze sistemul de retail banking prin lansarea de campanii promoţionale împreună cu retailerii prin care se acordă puncte de loialitate clienţilor fie pentru plăţi cu cardul fie, mai nou, cu telefonul mobil. Aceste puncte de loialitate se pot preschimba fie în reduceri de preţ la comercianţi pentru achiziţii de bunuri şi servicii, fie în monedă electronică pe contul bancar al clientului. Sunt foarte importante pentru aceste programe implicaţiile fiscale pentru că aceste costuri pot să afecteze bugetele de marketing care sunt acordate de bănci şi de comercianţi în acest sens.

Mai multe detalii despre acest subiect gasiti pe Economica.net

Anunțul Guvernului cu privire la programul "Rabla". Ce trebuie să știe românii care vor să-și cumpere mașină n... Absolvenţii de liceu şi de facultate care se angajează primesc stimulente financiare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x