Antena Căutare

Banca Naţională a României: Se modifică bancnotele şi monedele

Românii vor trebui să se obișnuiască în curând cu noile monede și bancnote, întrucât Banca Națională va fi nevoită să schimbe aspectul acestora

Românii vor trebui să se obișnuiască în curând cu noile monede și bancnote, întrucât Banca Națională va fi nevoită să schimbe aspectul acestora

Banca Centrală poate lua această decizie până în 2018, însă modificarea banilor se va pune în discuţie chiar într-una din şedinţele viitoare ale Consiliului de Administraţie, de la BNR.

"Se va face o mică schimbare de matriţă, atât pentru bancnote, cât şi pentru monede, modificare care să includă coroana de pe capul acvilei din cadrul stemei. Acestea vor fi probabil singurele costuri legate de schimbarea banilor, de câteva sute de lei. Momentul în care se va lua decizia va fi anunţat public, toate băncile, marile reţele comerciale şi toţi actorii implicaţi vor fi anunţaţi din timp pentru a putea recunoaşte şi accepta noile bancnote şi monede", a declarat Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Această măsură vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se modifică Stema României şi se adaugă pe capul acvilei o coroană.

Absolvenţii de liceu şi de facultate care se angajează primesc stimulente financiare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x