Antena Căutare

Ce cazare aleg studenții: cămin cu 100 de lei sau chirie de minim 100 de euro pe lună?

Universitățile din România își așteaptă cu brațele deschise studenții cu zeci de mii de locuri de cazare. Este adevăra că tarifele chiriilor din unele cămine s-au majorat, dar tot sunt mult mai mici decât cele practicate pentru închirierea unor garsoniere sau apartamente de pe piaţa imobiliară.

Universitățile din România își așteaptă cu brațele deschise studenții cu zeci de mii de locuri de cazare. Este adevăra că tarifele chiriilor din unele cămine s-au majorat, dar tot sunt mult mai mici decât cele practicate pentru închirierea unor garsoniere sau apartamente de pe piaţa imobiliară.

În cămin, se poate sta şi cu 95 de lei pe lună, la Timişoara, în camere cu cinci paturi. Cel mai scump cămin este la Sibiu, dar este un bloc de garsoniere şi apartamente de lux cu toate dotările, inclusiv loc de parcare. Tariful lunar poate ajunge aici şi la 830 de lei. În ceea ce priveşte spaţiile închiriate de pe piaţă, în niciun oraş preţul nu este mai mic de 100 de euro pe lună.

Intră pe HomeZZ.ro și vezi cele mai noi oferte cu apartamente de închiriat din Timișoara.

La Alba Iulia, studenţii Universităţii „1 Decembrie 1918” au la dispoziţie patru cămine studenţeşti în care beneficiază de condiţii extrem de bune, catalogate de reprezentanţii instituţiei de învăţământ ca fiind de „trei stele”. În cadrul acestor cămine putem spune că oferim condiţii de trei stele studenţilor noştri” a spus Diana Câmpan. Potrivit acesteia, camerele din căminele studenţeşti au băi proprii, televizor, frigider şi acces gratuit la internet, iar în fiecare cămin există săli de lectură dotate cu calculatoare, bucătării utilate şi spălătorii cu maşini de spălat. Taxa de cămin pe care trebuie să o achite studenţii este de 200 de lei pe lună, fiind la fel ca şi în anul universitar precedent.

Locurile în căminele studenţeşti din Alba Iulia se distribuie printr-un proces on-line, iar la repartizarea acestora contează mediile studenţilor. Astfel, mulţi dintre tineri se orientează spre piaţa imobiliară, unde chiriile încep de la 150 de euro pentru o garsonieră şi pot ajunge până la 500 de euro pentru un apartament.

Universitatea ”Ovidius” din Constanța oferă studenţilor în noul an şcolar 1.327 de locuri de cazare în cele patru cămine ale instituţiei de învăţământ, două dintre acestea fiind amplasate pe bulevardul Mamaia, iar alte două în zona Pescărie. Din acest număr, 879 sunt oferite studenţilor români, iar restul de 448 sunt pentru bursieri ai statului român, studenţi familişti, medici rezidenţi, persoane cu dizabilităţi, cadre didactice şi angajaţi ai Universităţii.

Vezi cele mai noi oferte cu apartamente de închiriat din Constanța pe HomeZZ.ro.

Tariful achitat de un student aflat la învăţământul fără taxă este de 165 de lei pe lună. Un student aflat la învăţământul cu taxă plăteşte 280 de lei pe lună, 290 de lei pe lună plătesc cadrele didactice şi tot 165 de lei personalul administrativ.

Studenţii care nu doresc să stea la cămin sau care nu mai prind locuri aici au parte de numeroase oferte de închiriere a unor apartamente sau garsoniere, multe dintre acestea aflându-se chiar în apropierea instituţiei de învăţământ. Preţul pentru închirierea unei garsoniere oscilează între 160 şi 180 de euro pe lună, iar studenţii care preferă să stea într-un apartament cu două camere vor plăti între 220 şi 250 de euro pe lună.

Îți dorești o casă? Programul Prima Casă ar putea primi mai mulți bani din octombrie!... Românii cu rate în lei trăiesc un şoc! În două săptămâni, dobânda în funcţie de care se calculează ratele a crescut cu p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x