Antena Căutare

Ce se va întâmpla, de la 1 ianuarie, cu SALARIUL tău! Codul fiscal a fost adoptat! Contribuțiile la stat vor trece în seama angajaților

Revoluţia fiscală a devenit realitate! După mai multe amânări, Guvernul a modificat Codul Fiscal, printr-o ordonanţă de urgenţă. De la 1 ianuarie, contribuţiile la stat vor trece în seama angajatului. Iar impozitul va scădea de la 16 la 10 la sută.

Revoluţia fiscală a devenit realitate! După mai multe amânări, Guvernul a modificat Codul Fiscal, printr-o ordonanţă de urgenţă.

De la 1 ianuarie, contribuţiile la stat vor trece în seama angajatului. Iar impozitul va scădea de la 16 la 10 la sută.

Ce alte modificări mai aduce noul Cod Fiscal?

Printre măsurile anunţate se numără reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru veniturile din salarii, pentru unele pensii, pentru chirii, dobânzi, activităţi agricole, introducerea unei "contribuţii asigurătorii pentru muncă” de 2,25% pentru angajatori, majorarea nivelului salariului lunar brut în funcţie de care se acordă deducerea personală, reducerea cotei totale a contribuţiilor sociale obligatorii de la 39,25% la 37,25%, reducerea numărului contribuţiilor sociale de la 6 la 3. De asemenea, salariul minim brut pe ţară va creşte de la 1.450 de lei la 1.900 de lei începând cu 1 ianuarie 2018.

O altă măsură se referă la majorarea nivelului salariului lunar brut în funcţie de care se acordă deducerea personală: de la 1500 lei (în prezent) la 1950 lei – limita până la care deducerile se acordă în sumă fixă, în funcţie de numărul persoanelor aflate în întreţinere; de la la 3000 lei (în prezent) la 3600 lei - limita maximă până la care deducerile se acordă în mod degresiv. Pentru salariaţii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acordă deduceri personale.

Totodată, Guvernul are în vedere majorarea numărului microîntreprinderilor care vor plăti impozit de 1% pe veniturile realizate, prin creşterea plafonului de încadrare ca microîntreprindere de la 500.000 de euro la 1 milion de euro. În prezent, IMM-urile care realizează cifra de afaceri între 500.000 de euro şi 1 milion de euro plătesc impozit de 16% pe profit.

CALCULATOR SALARII după ce contribuţiile trec la angajat. Tot ce ai de făcut este să introduci brutul... Ce se întâmplă cu salariile românilor în 2018? Răspunsul l-a dat Ministrul Finanțelor, care a explicat cum va funcționa ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x