Antena Căutare

Veste bună pentru șoferi! Cei mai ieftini carburanţi se vor găsi, în curând, pe internet! Diferențele vor fi uriașe!

Preţurile carburanţilor vor fi monitorizate. Preşedintele Consiliul Concurenţei vrea să creeze o platformă prin care şoferii să ştie în timp real unde găsesc cele mai ieftine variante de benzină şi motorină.

Preţurile carburanţilor vor fi monitorizate. Preşedintele Consiliul Concurenţei vrea să creeze o platformă prin care şoferii să ştie în timp real unde găsesc cele mai ieftine variante de benzină şi motorină.

Momentan, costurile variază de la o regiune la alta. Chiar de la o zonă la alta, în acelaşi oraş. În Bucureşti, preţul creşte şi cu 30 de bani din centru, până la periferie. În prezent, România are printre cele mai mari preţuri la carburanţi din Uniunea Europeană, deşi barilul de petrol se vinde cu mai puţin de 30 de dolari.

Preţurile carburanţilor nu sunt peste tot la fel. Ele diferă de la o regiune la alta a ţării, în funcţie de puterea de cumpărare a locuitorilor. Astfel, găsim benzină mai ieftină în zone precum Moldova sau sudul ţării, şi preţuri mai mari în zonele mai dezvoltate economic. Diferenţele sunt foarte mari şi când ne referim la acelaşi oraş. De exemplu, capitala.

La un plin de 50 de litri pierdeţi 15 lei doar din comoditate, dacă nu căutaţi benzinăria cea mai ieftină. În viitor, însă, ar putea exista o platformă oficială care să monitorizeze preţurile carburanţilor.

Chiar şi aşa, carburanţii nu au şanse prea mari să se ieftinească în viitorul apropiat, pentru că şi statul îşi ia partea lui.

Preţul barilului de petrol a ajuns la minimul ultimilor 12 ani - un sfert din preţul înregistrat în vara lui 2014. INTRA CARTON1 Cu toate acestea, preţul benzinei fără taxe plătit de români este în continuare printre cele mai mari din Europa. Şoferii de la noi cheltuiesc mai mult chiar decât cei din Franţa, Germania şi Marea Britanie.

Veste tristă! Datoriile ne vor îngropa țara! Avertisment atât pentru România, cât și pentru alte zece state din Europa... Cât de posibilă este o nouă criză economică mondială și care sunt riscurile care sperie companiile ⁞⁞⁞⁞...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x