Antena Căutare

Cum îți poți rotunji veniturile de pe urma unui mic teren agricol. Ce ai de făcut ca să ai profit rapid

Un teren agricol, chiar și de mici dimensiuni, îți poate aduce un profit frumușel, dacă știi ce să cultivi și ce echipamente să folosești.

Un teren agricol, chiar și de mici dimensiuni, îți poate aduce un profit frumușel, dacă știi ce să cultivi și ce echipamente să folosești.

Agricultura este un domeniu promițător, care atrage investitori și care poate aduce profituri uriașe antreprenorilor. Nu doar terenurile mari sunt în măsură să aducă venituri, ci și unele de mici dimensiuni, atâta vreme cât sunt alese culturile cele mai profitabile. Mai jos vei găsi câteva aspecte de care ar trebui să ții cont, pentru a face profit dintr-un teren agricol mic.

Dotează-te cu echipamente pentru culturi mici

Pentru că nu discutăm de zeci de hectare, nu ai nevoie de echipamente agricole pentru culturi foarte mari. Există și echipamente la prețuri rezonabile, proiectate pentru terenuri mai mici și care te vor ajuta să duci la bun sfârșit orice operațiune de îngrijire a plantelor.

Este indispensabil, în mod cert, un astfel de utilaj foarte ușor de folosit și de mare folos pe suprafețe mici și medii. După cum vezi, costul lui nu este deloc mare, însă utilitatea lui este de necontestat. De altfel, el este de mare ajutor și pentru utilizarea în gospodării. Un sistem de irigații bine pus la punct, un atomizor și alte utilaje destinate terenurilor mici te vor ajuta să ai parte de culturi sănătoase, să ai costuri de producție mai mici și pur și simplu să depui mai puțin efort.

Echipamentele acestea resprezintă o investiție pe care trebuie să o faci pentru început, însă ea se va amortiza, iar beneficiile se vor vedea mai devreme decât crezi.

Ce plante să cultivi

Pentru a avea parte de profituri mari și rapide, trebuie să te gândești foarte bine la planta pe care o vei cultiva. Pentru suprafețe mici se pretează mai bine culturi de nișă. Cartoful mov este o legumă foarte populară acum, ușor de îngrijit și cu un preț de câteva ori mai mare decât cel galben sau roz. Alte legume profitabile sunt sparanghelul, broccoli sau varza de Bruxelles.

Culturile destinate industriei cosmeticelor, producției de suplimente sau remedii naturiste sunt și ele la mare căutare. Lavanda, gălbenelele, dar și cătina sunt doar câteva exemple demne de luat în calcul. Fructele de pădure reprezintă și ele o categorie de cultură „la modă”, se vând foarte bine și au un preț destul de ridicat. O crescătorie de ciuperci este și ea o idee de luat în calcul. Indiferent ce ai alege să cultivi mai trebuie să știi și că legumele bio sunt la mare căutare, așa că nu contează ce legumă alegi, atâta vreme cât ai grijă să îndeplinească toate condițiile de încadrare la cultura ecologică, poți să o vinzi la prețuri cel puțin duble.

Dacă nu ești interesat neapărat de cultivarea unor plante, poți să iei în calcul creșterea unor animale. O mini fermă care produce lapte de măgăriță poate fi foarte profitabilă, având în vedere că un litru se vinde cu aproape 100 de lei.

De unde poți obține finanțare

O afacere în agricultură poate obține o finanțare europeană aproape integrală. Asta înseamnă că vei primi aproape toți banii de care ai nevoie ca să o pui pe picioare și cu cheltuieli infime poți avea parte de profituri frumușele. Desigur, acești bani nu vin fără efort, va trebui să redactezi un proiect înainte.

Regulile sunt riguroase, însă, cu ajutorul unei firme de consultanță, poți obține foarte repede banii. Există birouri de consultanță în toată țara în zeci de localități, așa că indiferent unde locuiești, cu siguranță vei găsi îndrumarea de care ai nevoie. Uniunea Europeană a alocat 7 miliarde de euro pentru proiectele din agricultură în 2017-2020, așadar este destul timp pentru a obține banii de care ai nevoie.

Sursa foto: Shutterstock

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x