Antena Căutare

E sigur. Acestea vor fi salariile românilor după votarea legii!

Cu două zile înainte de finalizarea legii salarizării s-a aflat care vor fi veniturile bugetarilor. Astfel, potrivit documentului obţinut de jurnalişti, un profesor cu 25 de ani de vechime ar putea ajunge la 5.700 de lei, iar un judecător va încasa 14.000 de lei lunar

Cu două zile înainte de finalizarea legii salarizării s-a aflat care vor fi veniturile bugetarilor. Astfel, potrivit documentului obţinut de jurnalişti, un profesor cu 25 de ani de vechime ar putea ajunge la 5.700 de lei, iar un judecător va încasa 14.000 de lei lunar.

Potrivit unui document obţinut de România TV, un profesor cu studii superioare şi cu 25 de ani vechime ar putea ajunge la un salariu brut de 5.700 de lei, tot atât va putea câştiga şi un funcţionar public din administraţia centrală. Un medic specialist la unităţile clinice va putea ajunge la un salariu de 5.600 de lei, iar un judecător ar putea primi un salariu lunar de peste 14.000 de lei.

La aceste salarii se pot adăuga şi sporuri. Lefurile bugetarilor vor creşte etapizat, în următorii 4-5 ani de la intrarea în vigoare a legii.

Guvernul trebuie să finalizeze proiectul de lege până la data de 10 februarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017 ar trebui să intre în vigoare.

"Salariile sunt bune, dar există o doză foarte mare de neîncredere vizavi de aplicarea legii în această formă"

Sindicatele spun că daca s-ar merge pe această variantă, "salariile sunt bune", însă sunt neîncrezători că majorările salariale vor fi atât de mari, de vreme ce "Ministerul de Finanţe a vorbit de creşteri salariale care în 4-5 ani vor putea ajunge la maxim 12%".

Cum ne‐a ajutat criza economică și de ce este Bucureștiul un oraș foarte atrăgător pentru companii... Primele imagini cu Samsung Galaxy S7 real au fost date publicităţii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x