Antena Căutare

Este oficial! Fiecare copil va primi începând cu 1 ianuarie 2019 o sumă mare de bani de la stat. Există o singură condiție

Guvernul a luat decizia ca din 2019 fiecare copil și tânăr cu vârsta sub 18 ani să aibă un cont de economii la Trezorerie care se va deschide automat.

Este oficial! Începând cu 1 ianuarie 2019 statul le oferă o sumă mare de bani copiilor și tinerilor cu vârsta sub 18 ani. Există o singură condiție

Guvernul a luat decizia ca din 2019 fiecare copil și tânăr cu vârsta sub 18 ani să aibă un cont de economii la Trezorerie care se va deschide automat.
Astfel, părinţii care vor depune minim 1200 pe an în contul copilului, vor primi de la stat o primă anuală de încă 600 lei, la care se adaugă o dobândă de 3%, conform proiectului de act normativ publicat marţi în Monitorul Oficial, spune zf.

Scopul acestui cont individual de economii presupune o formă de economisire pe termen lung a unui venit al minorului, iar oficializarea proiectului a apărut deja în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1029 din 4 decembrie 2018.

Prima de la stat se va acorda începând cu 2019. În cazul în care părinții nu depunn suma de 1200 lei pâna la finalul anului, copilul nu va primi niciun ban de la stat, însă s eva plăti dobândă pentru soldul contului.
Dobânda se calculează şi se plăteşte la scadenţa depozitului, atunci când titularul contului împlineşte 18 ani

Conform OUG, "Contul individual de economii Junior Centenar se deschide pe numele copilului, automat, la unităţile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinţi".

BREAKING NEWS. Lovitură cumplită pentru 800.000 de angajați! Guvernul a anunțat cine va beneficia, de fapt, de creșterea... Încă o taxă nouă! Toți românii vor fi obligați să o plătească! Pentru ce vom da bani în 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x