Antena Căutare

Etichetarea produselor lactate, obligatorie. Amenzile ajung la 250.000 de lei

Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat, miercuri, cu 218 voturi "pentru", legea privind etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate

Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat, miercuri, cu 218 voturi "pentru", legea privind etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate.

Legea prevede că produsele lactate trebuie să cuprindă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinzând sintagma ''Conţine lapte praf în proporţie de __%" şi că "etichetele pentru lapte proaspăt pentru consum şi produsele lactate trebuie să fie inscripţionate clar, uşor de înţeles pentru a permite consumatorilor informarea privind originea şi trasabilitatea produselor".

Potrivit Mediafax, dreptul de a înscrie pe eticheta produsului finit menţiunea ''Produs natural'' va reveni obligatoriu doar celor care folosesc în proporţie de 100% ca materie primă laptele natural provenit de la vaci, bivoliţe, oi şi capre, fără a avea în compoziţie înlocuitori de lapte sau lapte praf.

Salariul mediu se apropie de pragul de 2.000 de lei. Cine sunt cei care vor avea bani mai mulți... Legea dării în plată ar putea să conducă la o criză pentru aproximativ 100.000 de persoane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x