Antena Căutare

La ce valoare va ajunge euro până la 31 martie şi care a fost motivul deprecierii acestuia

Ciprian Dascălu, economist şef la Banca Comercială Română, a făcut vineri o estimare legată de cursul de schimb euro - leu la finalul lunii martie, explicând şi care este motivul deprecierii accentuate a monedei europene.

La ce valoare va ajunge euro până la 31 martie şi care a fost motivul deprecierii acestuia
La ce valoare va ajunge euro până la 31 martie şi care a fost motivul deprecierii

Acesta a declarat pentru Agerpres că deficitele gemene şi evenimentele politice au stârnit probabil îngrijorări în rândul investitorilor.

Deficitele gemene sunt deficitul bugetar - adică cheltuieli mai mari decât veniturile - şi deficitul comercial - adică importuri mai mari ca valoare decât exporturile -.

"Deficitele gemene şi evenimentele politice au stârnit probabil îngrijorări în rândul investitorilor. Monedele regionale au o uşoară tendinţă de depreciere.

Deprecierea leului este în linie cu prognozele noastre şi cu aşteptările pieţei. Pentru finalul primului trimestru, ne aşteptăm la un curs EUR/RON de 4,79 faţă de 4,81 mediana din sondajul Bloomberg. Pentru finalul anului vedem un curs EUR/RON de 4.87 faţă de mediana Bloomberg de 4,88", a declarat Ciprian Dascălu.

Leul s-a depreciat, vineri, cu 1,92 bani (+0,40%) faţă de euro, moneda europeană atingând un nou maxim istoric, iar cursul stabilit de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,8026 lei/euro. BNR a cotat joi euro la 4,7834 de lei. Pe piaţa interbancară, moneda naţională s-a tranzacţionat între 4,7924 şi 4,8049 de lei pentru un euro.

Telekom România anunţă o creştere a bugetului pentru investiţii în acest an şi că angajează 200 de persoane, după ce în ... Samsung a închis o fabrică din cauza coronavirusului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x