Antena Căutare

Ministerul Afacerilor Externe a făcut un ANUNȚimportant pentru românii din străinătate. Pot beneficia de sume importante de bani cu o singură condiție

De foarte multe ori, informația înseamnă putere și bani. Nu mulți plecați la muncă în străinătate știu că pot beneficia de alocații pentru copiii lor din partea țării în care lucrează.

De foarte multe ori, informația înseamnă putere și bani. Nu mulți plecați la muncă în străinătate știu că pot beneficia de alocații pentru copiii lor din partea țării în care lucrează.

Indemnizațiile sunt mult mai mari decât cele acordate în România, însă oamenii nu le solicita, afirmă autoritățile române.
Așadar, atâta timp cât lucrați legal într-un stat membru al Uniunii Europene, înseamnă că va plătiți contribuțiile de asigurări sociale în acea țara. Automat, aveți dreptul să cereți alocația pentru copii plătită de acel stat, chiar dacă micuții sunt acasă, în România.
Părinții pot obține în străinătate alocație pentru copil dacă fac dovadă că lucrează de cel puțin trei luni cu forme legale în țara respectivă și completează un formular special, numit E411.

Părintele trebuie să completeze formularul E411, apoi să îl depună fie la Agenția de Prestații Sociale din România, fie la instituția omoloagă din țara în care lucrează. În maxim trei luni, dosarul va primi un răspuns de la autorități, potrivit rotalianul.com.

15 bănci din România au primit amenzi usturătoare de la ANPC din cauza publicităţii înşelătoare... O veste care te va întrista rău, șoferule! Ministrul Mediului: Mașinile cu o norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x