Antena Căutare

Mister deslușit. Parcarea mașinilor pe trotuar este legală în anumite condiții!

Mașinile parcate pe trotuar nu reprezintă o noutate. Mulți șoferi cred că este legal să îți lași mașina pe trotuar atâta timp cât „oferi” un metru liber și pentru circulația pietonilor.

Mașinile parcate pe trotuar nu reprezintă o noutate. Mulți șoferi cred că este legal să îți lași mașina pe trotuar atâta timp cât „oferi” un metru liber și pentru circulația pietonilor.

Dar legea interzice parcarea pe trotuar a mașinilor în lipsa unor marcaje sau a unor panouri care să permită acest lucru. Pe scurt, dacă nu există un panou care să indice că în acea zonă se poate parca, atunci indiferent de cât spațiu liber lași pentru pietoni, tot parcare neregulamentară se cheamă.

Abia acum urmează a doua parte a problemei. Dacă în zona respectivă există panouri care spun că poți parca liniștit mașina, atunci trebuie să lași un metru liber pentru circulația pietonilor.

Chiar și așa, poliția Rutieră interpretează eronat legea, contrat deciziilor justiției.
Iată ce scrie în OUG 195/2002, la articolul 72 alineatul 7 – Este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar cand aceasta este permisa, conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru.

Citește continuarea pe Libertatea.

Dolarul a atins cota maximă din ultimele șapte luni... Vestea pe care o aşteptau TOŢI românii! Angajaţii vor avea parte de un NOU TIP DE CONCEDIU pentru care vor primi BANI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x