Antena Căutare

Românii ar putea lucra de acasă. Guvernul a aprobat proiectul de lege privind tele-munca: „Angajații sunt mai fericiți și mai productivi în confortul propriei locuințe!”

Veste importantă pentru români! Guvernul a aprobat proiectul de lege care reglementează activitatea de tele-muncă, ceea ce înseamnă că românii ar putea munci de acasă.

Veste importantă pentru români! Guvernul a aprobat proiectul de lege care reglementează activitatea de tele-muncă, ceea ce înseamnă că românii ar putea munci de acasă.

Salariații care vor lucra de la distanță, în confortul propriei locuințe, nu au voie însă să facă ore suplimentare. Mai mult, angajatorul nu poate să oblige un salariat să efectueze munca de la distanță în perioada de probă.

Guvernul a aprobat munca acasă

Contractul de angajare în cazul românilor care vor alege tele-munca va fi avantajos pentru ambele părți, spune Ministrul Muncii. Patronul își va reduce costurile administrative, în timp ce salariatul va scăpa de grija cheltuielor cu transportul până la locul de muncă.

Prin acest tip de contract se permite angajatului să lucreze dintr-o locație pe care și-o alege singur sau chiar de acasă, folosind tehnologia informației și telecomunicațiilor.

Specialițtii în resurse umane spun că angajații care lucrează de acasă sunt mai productivi și mai fericiți. Țara noastră este codașă în Uniunea Europeană în ceea ce privește munca de la distanță, potrivit Eurostat. Spre deosebire de Finlanda, Danemarca, Marea Britanie sau Belgia, unde peste un sfert dintre salariați au voie să lucreze de acasă.

Proiectul de lege care reglementeaza munca la distanță urmează să ajungă pentru dezbatere în Parlament.

Veste extraordinară înainte de minivacanţa de Sfânta Maria! Salariile vor fi primite în avans... Începe Bucharest Summer University 2017! Tema ediției: Globalisation through Business and Management: Becoming an Agent ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x