Antena Căutare

E oficial! Salariul minim pe economie va fi DIFERENȚIAT! La cât va ajunge pentru românii fără studii superioare  

Salariul minim pe economie va fi diferențiat, astfel că, pentru persoanele fără studii superioare, acesta va fi de 2.080 de lei brut, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de cel puțin 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut.

Salariul minim pe economie va fi diferențiat, astfel că, pentru persoanele fără studii superioare, acesta va fi de 2.080 de lei brut, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de cel puțin 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut.

Data de când se va aplica modificarea va fi stabilită „în cel mai scurt timp” de către Guvern.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de către reprezentanţii Guvernului, premierul Viorica Dăncilă şi miniştii Muncii şi Finanţelor au prezentat, marţi, reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor proiectul de Hotărâre de Guvern privind creşterea salariului minim brut garantat în plată pe economie. Acesta va fi de 2.080 de lei/lună, ceea ce „înseamnă o creştere netă cu 100 de lei faţă de actualul”.

„Totodată, s-a luat decizia reintroducerii salariului minim brut garantat în plată diferenţiat în funcţie de nivelul de studii sau de vechimea în muncă, concept care a mai fost aplicat în România înainte de anul 2011: 2.350 de lei brut, adică cu 13% mai mult faţă de cel câştigat de persoanele fără studii superioare sau cu vechime mai mică de 15 ani”, se arată în comunicat, potrivit News.ro.

Conform documentului, propunerea a fost formulată de sindicate la ultima şedinţă a Consiliului Naţional Tripartit.

„În urma discuţiilor purtate cu sindicatele şi patronatele, s-a ajuns la concluzia unanimă că majorarea salariului minim este necesară, singura divergenţă fiind asupra datei de la care se va aplica măsura: sindicatele au solicitat 1 noiembrie 2018, patronatele – 1 ianuarie 2019”, au mai transmis reprezentanţii Guvernului.

Potrivit acestora, Executivul va decide asupra acestui aspect „în cel mai scurt timp posibil”, astfel încât ordonatorii de credite şi companiile din România să pregătească punerea în aplicare a măsurii.

Scandal monstru! Ce se întâmplă CU ADEVĂRAT cu salariile ROMÂNILOR!... Vești excelente pentru români! Astăzi se votează. Ce BENEFICII MAJORE va avea România din exploatarea gazelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x