Antena Căutare

Sute de mii de români, care lucrează pe bază de drepturi de autor, ar putea scăpa de datoriile către ANAF! PNL cere renunţarea în totalitate la formularul 600: „Este o monstruozitate birocratică!”

Partidul Naţional Liberal (PNL) solicită renunţarea în totalitate la Declaraţia 600, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionel Dancă.

Partidul Naţional Liberal (PNL) solicită renunţarea în totalitate la Declaraţia 600, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionel Dancă.

Decizie ANAF: Românii riscă amenzi dacă nu anunță Fiscul când sunt plecați din țară mai mult de șase luni

"Astăzi în Biroul Executiv al PNL a fost adoptată o decizie în ceea ce priveşte formularul 600, respectiv PNL cere renunţarea în totalitate la această monstruozitate birocratică pentru că informaţiile pe care oficialii Fiscului le cer oamenilor, celor peste 600.000 de contribuabili oneşti din această ţară, există deja la instituţiile statului, la ANAF şi în acest sens nu există o justificare pentru ce anume pun oamenii pe drumuri la cozi şi îi supun la o birocraţie fără de sfârşit pentru nişte informaţii care sunt deja în posesia Fiscului. Acest formular 600 arată de fapt o gândire bolşevică, proletară a şefului ANAF şi a ministrului Finanţelor, o ură a acestora faţă de tot ceea ce înseamnă în această ţară activităţi libere, întreprinzători, oameni independenţi care nu sunt dependenţi doar de un salariu pentru că prin acest formular 600 practic Fiscul cere oamenilor mai mulţi bani din activităţile pe care ei le derulează dacă au pe lângă un salariu şi alte contracte de drepturi de autor sau activităţi independente, ca să nu mai vorbim de faptul că prin acest formular se impune pentru prima dată contribuţie de sănătate pe dividende, o aberaţie atât din punct de vedere economic, cât şi fiscal", a spus Dancă la Parlament.

El a precizat că PNL cere şi amendarea Ordonanţei 79, afirmând că actul normativ este "izvorul" ordinului ministrului de Finanţe care impune obligaţia completării Declaraţiei 600.

Dancă a criticat faptul că Avocatul Poporului nu sesizează la CCR această Ordonanţă, despre care a afirmat că produce efecte dezastruoase.

"Deşi Ordonanţa 79 produce efecte Avocatul Poporului nu se sinchiseşte să o sesizeze la CCR. (...) Produce efecte dintre cele mai aberante pentru contribuabilii oneşti şi totuşi Avocatul Poporului nu se sinchiseşte să sesizeze CCR cu privire la acest act normativ. Noi vom sesiza CCR atunci când această Ordonanţă va intra în dezbatere parlamentară", a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Veste extraordinară pentru români! Un nou ajutor de la stat: se dau tichete lunare de 500 de lei. Cum intri în posesia a... Haosul creat de controversata Declaraţie 600 se prelungeşte cu încă o lună. Actrița Dorina Chiriac: "Nu mă puneţi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x