Antena Căutare

Top 6 cerinte ale clientului: cum te ajuta optimizarea SEO sa i le indeplinesti?

Fara indoiala, numarul celor care comanda online a crescut considerabil in ultimii ani in Romania si este in continua crestere, in mare parte datorita experientelor pozitive ale cumparatorilor. Insa clientii au devenit din ce in ce mai exigenti, iar daca detii un magazin online sau un site de prezentare al serviciilor oferite, sigur ai observat acest lucru.

Fara indoiala, numarul celor care comanda online a crescut considerabil in ultimii ani in Romania si este in continua crestere, in mare parte datorita experientelor pozitive ale cumparatorilor. Insa clientii au devenit din ce in ce mai exigenti, iar daca detii un magazin online sau un site de prezentare al serviciilor oferite, sigur ai observat acest lucru.

Pentru a tine pasul cu schimbarile care se petrec in mediul online, este necesar sa stii care sunt cele mai importante cerinte ale clientilor, dar si sa fii la curent cu serviciile care te pot ajuta in acest scop, precum optimizarea SEO. Cu siguranta, termenul SEO iti este cunoscut si, poate, chiar ai avut intentia de a te informa mai mult in legatura cu ceea ce presupune optimizarea site-ului tau.

Citind acest articol, vei afla mai multe despre principalele cerinte ale unui client si cum te poate ajuta o agentie SEO sa vii in intampinarea lor. Avand o experienta de peste 5 ani in domeniu, echipa SEO Cupcake iti poate oferi si mai multe informatii relevante privind imbunatatirea experientei unui utilizator si cresterea paginii web pe motoarele de cautare.

Iata care sunt cerintele unui client si cum contribuie optimizarea SEO la indeplinirea lor:

  1. Incarcarea rapida a site-ului

Unul dintre cele mai importante aspecte care contribuie la experienta pozitiva a unui potential client il reprezinta incarcarea rapida a site-ului. Intrucat utilizatorul isi doreste ca pagina accesata sa se incarce instant si sa plaseze comanda imediat ce gaseste produsul pe care si-l doreste, aceasta masura este printre primele recomandate de un specialist in optimizarea SEO. Incarcarea dificila a unei pagini va alunga INSTANT un vizitator al site-ului. Astfel, omiterea acestui element poate ingreuna considerabil aparitia rezultatelor.

Tu ai verificat viteza de incarcare a site-ului tau? Daca nu, apeleaza la consultanta SEO si vei primi imediat sfatul unor persoane cu experienta!

  1. Navigarea facila pe site

Arhitectura site-ului este un alt element de care trebuie sa tii cont, intrucat clientii vor sa descopere foarte repede produsele pe care le cauta. De aceea, in functie de produsele pe care le oferi sau serviciile pe care le pui la dispozitie, trebuie structurat si site-ul. Un audit SEO complet, cu siguranta, va cuprinde si modificari privind navigarea facila a userilor pe site. Categoriile si subcategoriile site-ului tau sunt usor de accesat?

  1. Informatii relevante

Orice persoana care-ti acceseaza site-ul se asteapta sa gaseasca informatii relevante despre produsele/serviciile oferite. De altfel, ele trebuie sa fie formulate clar si concis, astfel incat vizitatorul site-ului sa nu se plictiseasca si sa gaseasca detaliile care il intereseaza. Apeland la servicii SEO, vei putea beneficia de texte de calitate, scrise de copywriteri cu experienta. Tu ce informatii le oferi celor care intra pe site-ul tau?

  1. Imagini sugestive si unice

Un alt factor extrem de important pentru client il reprezinta descoperirea unor imagini sugestive si unice atribuite produselor, care sa il ajute sa ia o decizie favorabila cumpararii. De aceea, trebuie sa ai in vedere incarcarea unor fotografii de calitate, relevante pentru produsele tale, respectiv a unora din portofoliu pentru serviciile prestate de compania condusa. Optimizarea SEO in acest caz este importanta, intrucat dimensiunile imaginilor trebuie sa fie cat mai mici pentru a nu ingreuna viteza de incarcare a site-ului, dar si pentru ca se da cate un element “alt” fiecarei imagini in parte. Produsele tale au imagini adecvate si calitative?

  1. Optimizarea pe mobil

Pentru ca era digitala este cea care a preluat conducerea, iar romanii au acces la Internet aproape nelimitat, optimizarea site-ului pe mobil si tableta se impune. Orice vizitator al site-ului tau care nu reuseste sa aiba o experienta pozitiva si sa gaseasca usor ceea ce cauta, nu il va mai accesa a doua oara. De aceea, o firma SEO iti va recomanda sa optimizezi site-ul pe orice varianta de mobil si tableta si va monitoriza traficul venit de pe mobil si desktop. Site-ul tau este optimizat pe toate variantele de mobil?

  1. Semnalele sociale

Cu siguranta, potentialii clienti cauta mai multe informatii despre firma ta si despre experienta pe care alti clienti de-ai tai au avut-o in momentul primirii unui colet/prestarii unor servicii. De aceea, prezenta sociala si feedback-ul pozitiv din partea cumparatorilor este atat de important. In plus, cel mai folosit motor de cautare, Google, interpreteaza semnalele sociale ca factori de ranking. Pagina de Facebook a companiei tale cate like-uri si recenzii are?

Prin urmare, cerintele clientilor sunt extrem de importante, intrucat acestea pot determina succesul sau esecul unei afaceri. Pentru a avea parte de rezultate si de cresterea numarului comenzilor, trebuie sa iti indrepti atentia catre optimizarea SEO pe motoarele de cautare si, astfel, exigentele lor vor fi indeplinite!

Aici vei gasi mereu (https://www.seocupcake.ro/blog/) articole despre SEO si strategii de marketing digital.

Veste CRUNTĂ pentru toți românii: „Vor urma MĂSURI DURE pentru populație”. Reprezentanții Băncii Naționale au tras un se... Veste rea pentru români! Salariul minim nu mai creşte la 2.000 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x