Antena Căutare

Vești bune de la președinție. România poate trece la moneda euro!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-o discuţie cu oamenii de afaceri din Luxemburg, că „există oportunităţi bune pentru afaceri în România”, care speră să devină, dintr-o economie funcţională, o piaţă emergentă, și trebuie să adopte cât mai repede şi moneda euro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-o discuţie cu oamenii de afaceri din Luxemburg, că „există oportunităţi bune pentru afaceri în România”, care speră să devină, dintr-o economie funcţională, o piaţă emergentă, și trebuie să adopte cât mai repede şi moneda euro.

Președintele a ținut să precizeze că România se află într-o perioadă bună de creștere economică estimată în acest an la 4%. Președintele a ținut să laude și anumite performanțe ale României din ultima perioadă.

„Lupta împotriva corupției continuă în România şi este importantă. Rezultatele foarte bune în acest demers sunt bine cunoscute. Instituțiile implicate în combaterea corupției au un palmares impresionant care demonstrează că nimeni nu este mai presus de lege. Popularitatea de care procurorii anticorupție se bucură constituie susținerea necesară din partea opiniei publice față de aceste eforturi. România a făcut pași importanți în această direcție și, în calitate de Președinte al României, mi-am asumat angajamentul ferm de a susține lupta împotriva corupției”, a precizat Iohannis, citat de realitatea.net.

Klaus Iohannis a amintit că următorul obiectiv al României este adoptarea monedei euro.

„Pentru a fi considerați parteneri europeni de încredere, trebuie să dăm dovadă de seriozitate și responsabilitate, dar și de fermitate când vine vorba despre aprofundarea integrării noastre europene, prin adoptarea monedei euro, cât mai curând posibil. Acesta este al treilea an de când economia noastră respectă în totalitate criteriile de la Maastricht, și ar trebui să facem acest ultim pas în drumul nostru european, care a început în urmă cu aproape 10 ani”, a mai spus președintele.


50% din creșterile din grila de salarizare din educație intră în vigoare la 1 august 2016... Guvernul a aprobat ordonanța privind salarizarea bugetarilor; 650.000 de oameni vor beneficia de prevederile ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x