Antena Căutare

Viaţă românilor se scumpeşte! De la 1 octombrie, cresc facturile la gaz şi energie electric! Vin vremuri grele!

Viaţa românilor se scumpeşte şi mai mult peste două zile. De la 1 octombrie, vom plăti mai mult pentru carburanţi, pentru facturile la gaz şi curent şi, automat, pentru alimente. Iar tendinţa, spun analiştii, este de creştere.

Viaţa românilor se scumpeşte şi mai mult peste două zile. De la 1 octombrie, vom plăti mai mult pentru carburanţi, pentru facturile la gaz şi curent şi, automat, pentru alimente. Iar tendinţa, spun analiştii, este de creştere.

Aşa că până la sărbătorile de iarnă, totul va fi mai scump. Până şi cursul euro va atinge un maxim alarmant.

Facturile la energie electrică și gaze, precum și prețul carburanților la pompă se vor majora din nou de la 1 octombrie, ceea ce va produce un val de scumpiri în lanț pentru cele mai multe produse și servicii, în special pentru alimente, toate acestea concomitent cu creșterea ratelor la bănci.

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a decis că, de la 1 octombrie, va exista o majorare pentru consumatorii casnici de 0,03 lei/kWh. Președintele ANRE, Niculae Havrileț, a explicat, pentru AGERPRES, că aceasta înseamnă o scumpire cu 3,45 lei pe lună pentru un consum mediu de 100 kWh.

Totodată, vicepreședintele ANRE, Emil Calotă, a anunțat că prețul gazelor pentru consumatorii casnici va crește, în medie, cu 6% în al patrulea trimestru al anului. Comitetul de reglementare al reglementatorului nu a aprobat încă această decizie, care ar urma să fie luată săptămâna viitoare.

De acum, va fi mai greu şi să ne cumpărăm o casă

"Deci chiar dacă s-a mărit salariul, omul are și cheltuieli mai mari, pentru că dă mai mult pe energie, gaze, mâncare, abonamentul de transport", a mai arătat Frumosu.

Totodată, ratele la bănci ale românilor vor crește și ele, odată cu nivelul ROBOR, rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele.

Vineri, ROBOR la trei luni era pe piața interbancară la nivelul de 1,58%, față de 1,46% în ședința de joi și față de 0,87% la începutul anului.

REVOLTĂTOR! Scumpirile în lanţ îi afecteze doar pe românii de rând. Demnitarii habar nu au cât costă un plin de benzină... "Duminica Neagră" a sosit! Românii trebuie să plătească de la 1 octombrie mai mult pentru carburanţi, energie ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x