Antena Căutare

Imagini apocaliptice! 20 de copii au murit în Mexic, după ce școala în care se aflau s-a prăbușit peste ei:”I-am găsit cu caietele în brațe, sub dărâmături...”

Cel puţin 20 de copii şi mai mulţi adulţi şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii şcolii primare Enrique Rebsamen, în Ciudad de Mexico, au declarat oficiali pentru presa locală, relatează BBC News.

Cel puţin 20 de copii şi mai mulţi adulţi şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii şcolii primare Enrique Rebsamen, în Ciudad de Mexico, au declarat oficiali pentru presa locală, relatează BBC News.

“Ne confruntăm cu o urgenţă în oraşul Ciudad de Mexico, în statele Puebla şi Morelors, după cutremurul cu magnitudinea 7,1”, a declarat preşedintele Enrique Pena Nieto, într-un discurs televizat.

“Sunt centre medicale disponibile şi spitalele publice îşi pun la dispoziţie serviciile pentru toată lumea”, indiferent dacă pacienţii au asigurare medicală sau nu, a adăugat el.

“Este posibil să mai găsim oameni sub dărâmături”, a subliniat liderul mexican.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, preşedintele a îndemnat oameni ale căror proprietăţi sunt rezistente din punct de vedere structural să rămână în case, dacă este posibil. Astfel, serviciile de urgenţă vor avea acces mai uşor pe străzi.

Între timp, zeci sau chiar sute de voluntari ajută la eforturile de salvare. Cutremurul a avut loc când mulţi luau parte la o simulare de seism, la exact 32 de ani după ce un altul a ucis mii de oameni în Ciudad de Mexico.

Sirenele de avertizare au sunat, dar unii locuitori au crezut că este vorba numai de o simulare şi nu le-au luat în seamă.

Epicentrul celui mai recent seism a fost în apropiere la Atencigo, în statul Puebla, la aproximativ 120 de kilometri de Ciudad de Mexico şi la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit Institutului american de Geofizică USGS.

Mexicul este o ţară cu risc seismic mare, iar un cutremur cu magnitudinea 8,1, produs luna aceasta în sudul ţări, s-a soldat cu cel puţin 90 de morţi.

Ciudad de Mexico este unul dintre cele mai dens populate oraşe din lume, cu peste 20 de milioane de oameni locuind în zona metropolitană.

UPDATE Cutremur MEXIC: Cel puţin 248 de morţi! Mulţi participau la o simulare de seism şi nu au luat în seamă alarma... CUTREMUR MEXIC: Ambasada României nu deţine informaţii conform cărora printre victimele seismului s-ar afla şi români...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x