Antena Căutare

A murit Liz Smith, ziarista devenită celebră după ce a scris despre despărțirea lui Donald Trup de prima sa soție!

Liz Smith, o cunoscută autoare de cronici mondene din presa americană, care a dezvăluit informații în premieră despre destrămarea primei căsnicii a președintelui american Donald Trump și a contribuit decisiv la creșterea interesului manifestat de industria mass-media față de știrile despre celebrități, a murit duminică în apartamentul ei din New York la vârsta de 94 de ani, potrivit unor articole apărute în cotidianul The New York Times și în alte publicații din Statele Unite

Liz Smith, o cunoscută autoare de cronici mondene din presa americană, care a dezvăluit informații în premieră despre destrămarea primei căsnicii a președintelui american Donald Trump și a contribuit decisiv la creșterea interesului manifestat de industria mass-media față de știrile despre celebrități, a murit duminică în apartamentul ei din New York la vârsta de 94 de ani, potrivit unor articole apărute în cotidianul The New York Times și în alte publicații din Statele Unite.

Originară din Texas, Liz Smith a scris cronici despre viețile unor vedete de la Hollywood și de pe Broadway, dar și despre moguli, modele din industria modei și persoane bogate, începând din anii 1950.

A devenit celebră cu un articol despre despărțirea lui Donald Trump de prima lui soție, Ivana, ce a fost publicat în New York Daily News, una dintre publicațiile pentru care a lucrat de-a lungul anilor. A scris cronici mondene și pentru New York Newsday și New York Post. Rubricile ei au fost preluate de multe companii media, iar la apogeul carierei sale jurnalista americană câștiga peste 1 milion de dolari pe an, potrivit The New York Times.

Spre deosebire de predecesorii ei din domeniul cronicilor mondene, articolele scrise de Liz Smith mizau mai puțin pe scandaluri, oferind mai degrabă cititorilor șansa de a afla în premieră informații de fapt divers, extrase din viețile persoanelor bogate și celebre.

Mary Elizabeth Smith, născută în Fort Worth, a fost fiica unui comerciant de bumbac, care s-a confruntat cu o situație financiară dificilă în timpul Marii Crize Economice (1929-1933), potrivit The New York Times. Într-un interviu mai vechi, jurnalista a dezvăluit aceluiași cotidian că nu a putut "face față sărăciei familiei" sale și că s-a îndrăgostit de strălucirea afișată de filmele hollywoodiene și de starurile acestora.

Cel mai gras bebeluș din lume! Are 10 luni și cântărește 26 de kilograme. Explicația medicilor e ȘOCANTĂ... Anunţ făcut de cei de la NASA: "Pământul va fi cufundat 15 zile în beznă". Se întâmplă luna aceasta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x