Antena Căutare

Abia acum s-au aflat! SECRETELE UCIGAȘULUI din Las Vegas ies la iveală! „Nu apela la chelneri, nu dormea noaptea, dar mai ales nu...”

Stephen Paddock se descria chiar el - într-o depoziţie de 97 de pagini, pe 29 octombrie 2013, într-un proces civil împotriva hotelului cazinou Cosmopolitan, unde a alunecat şi a căzut pe o alee în 2011 - drept o creatură nocturnă care paria toată noaptea şi dormea toată ziua

Stephen Paddock se descria chiar el - într-o depoziţie de 97 de pagini, pe 29 octombrie 2013, într-un proces civil împotriva hotelului cazinou Cosmopolitan, unde a alunecat şi a căzut pe o alee în 2011 - drept o creatură nocturnă care paria toată noaptea şi dormea toată ziua.

Paddock - care a ucis cel puţin 58 de oameni în cel mai sângeros atac armat în masă din istoria modernă a Statelor Unite - a luat uneori Valium din cauza unei anxietăţi şi-l plătea cu regularitate pe medicul care i le-a prescris.

El a pariat până la un milion de dolari într-o noapte, se plimba în pantaloni de trening şi papuci prin cazinourile din Las Vegas şi îşi aducea singur băutura la locul jocului, pentru că nu voia să dea bacşişuri prea mari chelenerilor.

Aceste detalii ar fi reprezentat, în condiţii obişnuite, o prezentare cât se poate de lumească a obiceiurilor lui Paddock făcută chiar de el.

Documentul a fost predat poliţiei federale (FBI), potrivit unor surse neidentificate, citate de postul american.

DOCTORUL ”PE ŞTAT”

Această depoziţie a presupusului autor al atacului de la Las Vegas oferă însă puţine indicii despre ceea ce ar fi putut să declanşeze atacul de săptămâna trecută.

El declară că nu are probleme de sănătate mentală, nu este dependent şi nu are cazier.

Paddock spune, în rechizitoriu, că i s-a prescris Valium ”pentru anxietate” de către un medic internist din statul Nevada, Steven P. Winkler. Este neclar cât de frecvent lua acest medicament, însă estima că i-au rămas 10-15 pastile dintr-un flacon de 60 de comprimate care i-au fost prescrise cu un şi jumătate mai înainte.

Furia, agresivitatea şi irascibilitatea sunt posibile efecte secundare ale consumului de diazepam - mai cunoscut în Statele Unite ca Valium, potrivit producătorului medicamentului. Nu se ştie când a luat Paddock ultima dată medicamentul.

The Las Vegas Review-Journal scrie că Winkler i-a prescris diazepam în iunie, potrivit bazei de date care monitorizează prescrieri de medicamente în Nevada. CNN precizează că nu a putut să confirme din surse independente această informaţie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Paddock a fost întrebat la vremea respectivă dacă avea o relaţie bună cu medicul care-i prescria aceste pastile.

”Parcă ar fi pe ştat. Îl sun, cred”, a spus Paddock despre Winkler. ”Înseamnă că plătesc o taxă anual. Am un acces bun la el”.

Winkler nu a răspuns unui e-mail şi nici unor apeluri telefonice în legătură cu acest material, precizează CNN. Jurnalişti au fost respinşi de un paznic, atunci când au încercat să intre în comunitatea în care locuia Paddock.

În depoziţie, el spune că deţine un permis de port de armă ascunsă în Texas, iar în afară de acest lucru în document nu se vorbeşte despre arme de foc.

ÎNTOTDEAUNA ÎN MIŞCARE

Paddock se prezintă ca fiind mereu în mişcare, între statele California, Nevada, Texas şi Florida, călătorind la un moment dat ”poate mai mult de trei săptămâni pe lună”.

Locuinţa sa de facto a fost un cazinou, stând în camere care-i erau oferite în ”95% din timp”. Hotelurile oferă adesea cazare şi facilităţi gratuit jucătorilor de noroc înrăiţi, pentru a-i atrage înapoi.

La Cosmopolitan, el spune că a deschis o sticlă de sake în cameră, aparent în noaptea incidentului, dar nu a băut prea mult.

Un avocat i-a cerut să spună de ce a deschis sticla fără să bea. El i-a răspuns că totul în camera sa era gratis. ”Aşa că da, deschid tot felul de lucruri”. ”Iar dacă nu stai gratuit la cazinou, n-ai de unde să înţelegi”, a adăugat el.

El spune că se plimba în pantaloni negri de trening marca Nike şi purta o pereche favorită de papuci negri în noaptea accidentului la Cosmopolitan, în octombrie 2011. Era în drum către camera sa, la ultimele etaje, atunci când a alunecat pe ceva lichid şi a căzut.

El spune că s-a lovit la tendonul politeu şi s-a ales cu o rană ”persistentă”.

Până la urmă arbitrul s-a pronunţat în favoarea Cosmopolitan, afirmă două surse neidentificate citate de CNN.

”NU STAU LA SOARE”

Unele dintre declaraţii sale se refereau la jocul său de noroc.

Paddok se prezintă la un moment drept ”cel mai mare jucător de poker video din lume”. ”Cum ştiu asta?”, a întrebat el retoic. ”Pentru că ştiu unii dintre jucătorii de poker video care joacă la nivel mare. Nimeni nu a jucat atât de mult şi atât timp cât am jucat eu”.

În perioada de vârf în care juca jocuri de noroc, în 2006, declară el, ”o făceam în medie 14 ore pe zi, 365 de zile pe an”. ”Jucam toată noaptea”, spune el ”Dorm ziua”.

Întrebat dacă a fost vreodată la piscina hotelului, Paddock răspunde ”eu nu stau la soare”.

El spune că bea rareori alcool atunci când juca, pentru că, ”la mizele la care joc eu, vrei să fii cât poţi de treaz”. ”De fiecare dată când apăs pe buton, costă între 100 şi 1.350 de dolari”, spune el.

Un avocat îl întreabă cât ajunge să parieze cel mai mult într-o noapte. ”Un milion de dolari”, îi răspunde el. ”Sunt mulţi bani”, îi spune avocatul. ”Nu nu sunt”, îi replică el.

Depoziţia permite de asemenea clarificarea unor informaţii biografice de bază despre enigmaticul criminal.

El a ”fost crescut în principal în California”, a studiat la liceu la secţia Sun Valley de la Los Angeles, iar la colegiu la actualul Cal State Northridge.

Paddock a lucrat la un moment dat ca agent IRS (Fisc), iar apoi a început să investească în domeniul imobiliar. El nu oferă informaţii despre sursa iniţială a averii sale.

El pare pe alocuri arogant şi sarcastic în cursul depoziţiei, potrivit documentului. La un moment dat a fost întrebat dacă a fost treaz în noaptea accidentului. ”Eram eu însumi, cel fericit pe cale să devină norocos”, i-a răspuns el. ”Perfect treaz”.

Peste 100 de hipopotami descoperiți morți și devorați de crocodili: "Serviciile noastre veterinare sunt la fața loc... Gelozii și ambiții, pentru iubirea lui Donald Trump. Prima soție a președintelui american și Melania, la cuțite: "P...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x