Antena Căutare

Aici se moare de foame! Imagini șocante din orașul sirian Madaya

După mai multe zile în care presa internaţioanlă a relatat despre situaţia tragică în care se află locuitorii oraşului Madaya, din Siria, care sunt afectaţi de lipsa alimentelor şi au ajuns să mânânce frunze sau animale domestice, reprezentanţii ONU au anunţat, joi, că Guvernul sirian a permis accesul cu ajutoare în acest oraş, aflat sub asediat de şase luni

După mai multe zile în care presa internaţioanlă a relatat despre situaţia tragică în care se află locuitorii oraşului Madaya, din Siria, care sunt afectaţi de lipsa alimentelor şi au ajuns să mânânce frunze sau animale domestice, reprezentanţii ONU au anunţat, joi, că Guvernul sirian a permis accesul cu ajutoare în acest oraş, aflat sub asediat de şase luni.

Presa internaţională a relatat, în ultimele zile, despre situaţia critică în care se află cei 40.000 de locuitori ai localităţii Madaya, situată la nord-vest de Damasc, care mor de foame, după ce oraşul s-a aflat sub asediul forţelor lui Bashar al-Assad în ultimele şase luni.

Potrivit presei, soldaţii loiali lui Bashar al-Assad şi membrii miliţiei libaneze Hezbollah au înconjurat oraşul şi nu lasă ca proviziile de mâncare să ajungă în Madaya. În plus, locuitorii sunt ucişi în cazul în care încearcă să părăsească oraşul, care este înconjurat de mine personale.

Activiştii şi organizaţiile umanitare au făcut apel la comunitatea internaţională pentru a veni în sprijinul oamenilor din Madaya, care au ajunsă să mănânce frunzele din copaci şi să bea apă cu sare, pentru că nu mai există alte alimente.

"Trăim cu frunze, însă acum pentru că a venit zăpadă nu mai găsim nici frunze", a declarat Majed Ali, în vârstă de 28 de ani, citat de Mediafax.

El e Abu și nu a mai mâncat nimic de șapte zile! Ca el mai sunt 40.000 de oameni, captivi într-un oraș ce a rămas fără m... Urmărirea a luat sfârșit! Baronul drogurilor, Joaquin 'El Chapo' Guzman, a fost capturat !...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x