Antena Căutare

Alertă: O navă rusească se îndreaptă spre cele americane de pe care s-a lansat atacul din Siria

O navă rusească de luptă se îndreaptă spre cele ale armatei SUA. Nava a pătruns în estul Mării Mediterane și se îndreaptă spre navele de pe care s-a lansat atacul din Siria.

O navă rusească de luptă se îndreaptă spre cele ale armatei SUA. Nava a pătruns în estul Mării Mediterane și se îndreaptă spre navele de pe care s-a lansat atacul din Siria.

Situaţia din Siria constituie "un conflict armat internaţional" după loviturile cu rachete ale SUA asupra unei baze aeriene siriene, a precizat vineri, pentru Reuters, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

"Orice operaţiune militară a unui stat pe teritoriul altui stat fără consimţământul celuilalt echivalează cu un conflict armat internaţional", a declarat, la Geneva, purtătoarea de cuvânt CICR, Iolanda Jaquemet la Geneva.

"Prin urmare, conform informaţiilor disponibile - atacul SUA asupra infrastructurii militare siriene -, situaţia echivalează cu un conflict armat internaţional", a insistat ea.

Oficiali ai CICR au ridicat problema atacului pe lângă autorităţile americane ca parte a unui dialog confidenţial purtat de Crucea Roşie cu părţile în conflict, a adăugat ea

Grupul internaţional de sprijin pentru Siria (ISSG) a anunțat o întrunire de urgență la sediul ONU din Geneva, la cererea Moscovei, după atacul aerian punitiv întreprins de SUA împotriva regimului sirian la trei zile după un atac chimic, a anunţat ONU, relatează AFP.

MAE: Ambasada României a reacționat în urma atentatului din Suedia! NUMERELE DE TELEFON la care cetățenii români din țar... Ultimul bilanţ al atacului terorist din Suedia indică trei morţi şi cel puţin opt răniţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x