Antena Căutare

Anchetă MH17. Avionul a fost doborât de o rachetă rusească!

Procurorii olandezi care anchetează doborârea avionului malaysian în Ucraina au găsit martori, în estul Ucrainei, care au indicat suspecţi, ancheta urmând să continue în anul 2016

Procurorii olandezi care anchetează doborârea avionului malaysian în Ucraina au găsit martori, în estul Ucrainei, care au indicat suspecţi, ancheta urmând să continue în anul 2016.

Avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei în iulie 2014 s-a dezintegrat în aer după ce a fost lovit de o rachetă de fabricaţie rusească de tip Buk, lansată din regiunile separatiste, anunţă Tjibbe Joustra, preşedintele Comisiei olandeze pentru siguranţa transporturilor (DSB). O companie rusească de stat care fabrică rachete afirmă că ancheta sa cu privire la prăbuşirea avionului contrazice concluziile anchetei olandeze, relatează Mediafax.

"Dezintegrarea avionului în apropierea frontierei Ucrainei cu Rusia a fost rezultatul detonării unei rachete. Explozia a avut loc în partea stângă a avionului. A fost o rachetă de tip Buk 9N314M, din seria 9M38", precizează raportul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Spaţiul aerian al Ucrainei ar fi trebuit să fie închis în acel moment. Dar niciuna dintre părţile implicate nu a recunoscut riscul conflictului militar de la sol", a declarat Tjibbe Joustra.

"Alte 16 avioane şi elicoptere militare fuseseră doborâte în Ucraina cu câteva săptămâni înainte, unele chiar de la altitudini mai mari", a spus Joustra.

"Statele implicate în conflict trebuie să facă mai mult pentru protejarea avioanelor civile", a recomandat Joustra, prezentând concluziile comisiei de anchetă.

"Comisia de anchetă este conştientă că aceste concluzii nu răspund întrebării esenţiale: cine este de vină pentru prăbuşirea avionului. Aceasta va fi sarcina investigaţiei penale", subliniază raportul.

EPAVA unui avion plin cu SCHELETE a fost găsit în Filipine!... Imagine ȘOCANTĂ. Ultimul supraviețuitor din cartier!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x